19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Aké súvzorované sklá?

Aké sú vzorované sklá?
05/06/2016

Vzorované sklá sú potrebné? 

Samotné sklo má mnoho foriem využitia. Najčastejšie sa, samozrejme, používa na okná, no aj dvere či sprchové kúty. Z tohto dôvodu nebýva len číre, ale aj vzorované a v rôznych farebných prevedeniach. Aké sú možnosti takýchto skiel a kde sa najviac používajú?

Súkromie na prvom mieste

Vzorované alebo ornamentálne sklá sa vyznačujú tým, že majú vzorovanú štruktúru, vďaka ktorej cez ne vidieť len obrysy, a tak dokážu vyvážiť pomer medzi priesvitnosťou a súkromím. Práve na zaistenie súkromia a ochranu pred neželanými pohľadmi sa tento druh skla využíva. Ide o typ dekoratívnych skiel, ktoré sú vyrábané špeciálnou technológiou, pri ktorej jedna strana skla ostáva hladká a do druhej sa vlisuje pravidelný či nepravidelný vzor. Intenzita priehľadnosti závisí od konkrétneho vzoru a textúry, ktorých je na výber naozaj veľa. Textúry môžu byť tepelne tvrdené, pieskované, vrstvené alebo zasadené do izolačného skla, čo závisí od samotného vzoru a hrúbky.

Najčastejšie využitie vzorovaných skiel je v kúpeľni.

XY možností využitia

Keďže je hlavnou úlohou vzorovaného skla zabezpečiť pocit súkromia, no napriek tomu zachovať prepustenie dostatočného množstva svetla, je vhodné najmä na aplikáciu do sprchových kútov, dvier, najmä kúpeľňových, do skladových priestorov, konferenčných miestností, ale aj nábytku. K dispozícii je množstvo vzorov, motívov aj farebných prevedení, ktoré prepustia svetlo takým spôsobom, ktorý sa prispôsobí každému typu priestoru. Okrem toho, že zabránia priamemu pohľadu, a tým vytvoria intímnu atmosféru, opticky zväčšia malé priestory.

Určite si prioritu

Či už chcete klasické alebo moderné vzorované sklá, ponuka je taká široká, že si každý príde na svoje. Treba sa rozhodnúť, či je prioritou vysoká bezpečnosť, kombinácia ochrany súkromia a priepustnosti svetla alebo estetika a atraktívnosť. Veľkou výhodou je v tomto prípade práve možnosť výberu, tak ju využite naplno a vyberte si sklá, ktoré najviac vyhovujú vašim predstavám. 

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...