19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Ako otvoriťgarážovú bránu bez elektriny

Ako otvoriť garážovú bránu bez elektriny
03/01/2019

Ako otvoriť garážovú bránu bez elektriny

 

Otváracie mechanizmy, a teda ovládače na brány sú pomerne jednoduché a majú tendenciu dlho vydržať, aj keď samozrejme, všetko závisí od spôsobu zaobchádzania. Aj keď je váš otvárací mechanizmus garážových brán plne funkčný, v súčasnosti sú na trhu novšie modely, vďaka ktorým bude bezpečnosť niekoľkonásobne vyššia! Avšak čo robiť v prípade, keď elektrický pohon zlyhá?

Bezpečnosť na prvom mieste

Ak nejaký objekt, napríklad zviera či domáci maznáčik prechádza dverami, svetelný lúč sa pri zatváraní brány okamžite zastaví a obráti sa späť, čo znamená, že nedôjde k úrazu či inému závažnému ohrozeniu. Aj z tohto dôvodu skontrolujte, či ovládač na brány funguje tak ako má, v opačnom prípade kontaktujte výrobcu a siahnite po novšom type, ktorý bude ešte bezpečnejší a spoľahlivejší.

Zabudnite na zlodejov

Staršie mechanizmy garážových brán boli ideálnym útočiskom pre zlodejov a neprajníkov, čo sa následne odzrkadlilo na vysokom počte lúpeží a okradnutých áut. Avšak novšie ovládače na brány majú funkciu "zmenového kódu", ktorá ho mení vždy, keď je mechanizmus používaný. To v praxi znamená, že ani tí najlepší zlodeji nemajú šancu „prelomiť“ kód a dostať sa k vašim osobným veciam.

 

Pohon garážových brán – aký vybrať?

Pohon garážových brán môže byť klasický a automatický. Čo sa týka prvého typu, ten je vhodný tam, kde nie je možné pripojiť sa do elektrickej siete – trebárs pri dvojkrídlových bránach sa využíva zámok a ten sa následne dáva aj na dvere. V prípade výsuvných brán sa do tela brány zámok vloží, čím sa brána môže otvoriť alebo zatvoriť. Automatické otváranie je v dnešnej dobe preferovanejšie, keďže pohon funguje elektricky. Tento spôsob je nielen pohodlný, spoľahlivý a praktický, no taktiež prepracovaný, keďže v prípade výpadku elektrickej energie je možné pohon odblokovať a bránu manuálne zatvoriť.

Len žiadna panika, núdzové otváranie 

Nebojte sa, vašu bránu budete môcť otvoriť aj vtedy, ak dôjde k výpadku elektrickej energie. Montážnici vám namontujú núdzové odistenie, ktoré slúži na odpojenie pohonu vtedy, keď dôjde k výpadku elektrickej energie. To znamená, že bránu budete môcť ovládať manuálne, a teda nebudete mať problémy s jej otvorením, resp. zatvorením. Okrem toho je možné nainštalovať náhradný zdroj, ktorý sa však musí objednať dodatočne. Môžete poprosiť aj o inštaláciu mechanických kľučiek, avšak to skôr vtedy, aj neexistuje iný vchod do garáže.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...