19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Ako sa montujúhliníkové rolety

Ako sa montujú hliníkové rolety
01/01/2019

Ako sa montujú hliníkové rolety?

Rolety sú klasické a cenovo výhodné a ich inštalácia vám prinesie mnoho výhod. Od zvýšenia bezpečia až po šetrenie na energiách, toto všetko získate ich inštaláciou. V nasledujúcom článku si povieme ako na to.

Ako vymerať správnu veľkosť?

Šírku rolety meriame vždy na troch miestach na šírku a výšku. Výrobný rozmer rolety je vždy najmenšia nameraná hodnota. Zásadne meriame až po osadení okna do stavebného otvoru  a už po hotovej fasáde. Spôsob zamerania vonkajších roliet je natoľko špecifická záležitosť, že technickú stránku doporučujeme konzultovať s profesionálom.

Ako prebieha montáž

Manuálne a elektrické ovládanie

1. Skontrolujte rozmery rolety pred montážou
2. Okná pri manuálnom pohone musia mať tkzv. rozširovaví profil po bokoch okna (pre pohon s elektromotorom rozširovací profil nie je potrebný)
3. vodiace lišty rolety s boxom pridržte k otvoru okna z exterierovej strany
4. Označte miesta vŕtania a navrtajte vodiace lišty v horizontalnej polohe
5. Prevrtajte rozširovací profil len pri manuálnom pohone (pri rolete s eletromotorom nemusíte, stačí previesť pri prepojovacej škáre päť žilový kábel do extrierovej strany)
6. Namontujte z interieru navyják na rozširovací profil  do polohy s ktorým Vám vyhovuje (pri rolete s elektromotom tento úkon nemusíte robiť)

Počet upevnení jednej vodiacej lišty

Nasledujúce údaje sú platné pri montáži do dostatočne nosného muriva. Rovnaké pravidlo platí taktiež pre priložený spojovací materiál. Upevňovací materiál zvoľte podľa pevnosti steny a statických podmienok konkrétneho prípadu.
Výška rolety do 150cm – minimálne tri upevňovacie body v jednej lište
Výška rolety do 180 cm –  minimálne štyry upevňovacích bodov v jednej lište
Výška rolety do 240 cm –  minimálne päť  upevňovacích bodov v jednej lište

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...