19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Bezpečnéposuvné dvere

Bezpečné posuvné dvere
01/01/2019

Bezpečné posuvné dvere

 

Presklené posuvné dvere a okná sú na pohľad esteticky príjemné, pretože prepúšťajú do domova dodatočné svetlo a často sa otvárajú smerom na terasu. Netreba však zabudnúť aj na bezpečnostné riziká. Väčšie sklenené tabule sú viac citlivejšie na vlámanie a predstavujú ľahký vstupný bod , práve preto sa ttreba zamyslieť na použitím bezpečnostných skiel. Myslite na bezpečnosť, ktorou sa budeme zaoberať v tomto článku.

 

Posuvný systém má bezpečnostné uzávery 

Zámky na väčšine posuvných dverách taktiež  sú  efektívne ako napríklad pri hliníkových dverných systémoch . Preskúmajte preto v domácnosti všetky posuvné dverné  a rozhodnite sa ako ich čo najlepšie zabezpečiť. Existuje niekoľko metód, ktoré vám pomôžu znížiť riziko posuvných dverí.

 

Bezpečnostný senzor

 

Bezpečnostný senzor vás upozorní na to, keď sa otvárajú posuvné skla bez vášho vedomia alebo súhlasu. Po otvorení skla senzor vyšle signál do panela, čím sa spustí alarm alebo automaticky zavolá na vybrané číslo. Záleží to od konkrétneho zabezpečovacieho systému. Keď je alarm vypnutý, posuvný panel sa môže voľne otvoriť a zatvoriť bez toho, aby sa senzory aktivovali.

 

Detektor rozbitého skla

 

Detektor rozbitého skla je dodatočný senzor v bezpečnostnom systéme, ktorý zachytí zvuk rozbitého skla a vibrácie okna potom, čo sa rozbije. Alarm vás upozorní vždy, akonáhle sa posuvné sklo rozbije.

 

Väčšina bezpečnostných systémov si za takýto alarm účtuje viac, je to však investícia, ktorá stojí za uváženie. Platí to najmä, keď máte veľa posuvného skla, poprípade keď máte posuvné dvere alebo sklo v oblasti domu, kde je nízka doprava, ako je pivnica. Toto vám pomôže upozorniť na násilné vniknutie, na ktoré by ste inak sami neprišli.

 

Bezpečné Zámky klučky

 

Zámok na typických posuvných sklenených dverách pozostáva zo západky v tvare háku, ktorá sa zachytí na rám dverí. Tieto zámky sú však zvyčajne nespoľahlivé a môžu byť nútené otvorené po ťažkom zatrasení alebo ťahaní. Môžu byť však nahradené s ťažkými zámkami vytvorenými špecificky pre posuvné dvere a okná. Tieto zámky sú dvojité a manipuluje sa s nimi ťažšie ako s obvyklými zámkami na sklenené posuvné dvere.

 

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...