19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Certifikovaná montáž

Certifikovaná montáž
04/01/2019

Certifikovaná montáž

 

Medzi okenným rámom a stenou domu vzniká po vsadení okna do otvoru pripojovacia škára, ktorá môže byť široká aj niekoľko milimetrov, ba dokonca centimetrov. Montáž medzera sa vypĺňa nielen montážnou PU penou ale požitím parotesných folíí sa vytorí dokonalá montáž. Samostatná montážna pena je však náchylná na vlhkosť a uv slnečné žiarenie, čo následne môže viesť k jej poškodeniu až degradácii, a teda úniku teplu cez túto škáru. Základom teda je, aby bola montáž certifikovaná a vykonaná pod dohľadom profesionálov, ktorí majú v tomto smere bohaté zručnosti a skúsenosti.

Dokonalá montáž okien vykonanú profesionálmi

Pri správnej montáži by sa mala použiť paropáska alebo expanzné páskky. Preto zverte montáž odborníkom, ktorí zaistia to, aby okná spolu so stenou tvorili akýsi jeden celok, montáž parozábranou s odporúčaním STN normy.

Prvotriedna tesnosť okien 

Certifikovaná montáž je skutočne dôležitejšia ako okná samotné. Totiž, ak zakúpite kvalitné okná na trhu, no nebudú správne namontované, skôr či neskôr prestanú tesniť tak, ako by mali, čo sa následne bude odvíjať na vyšších účtoch za vykurovanie. Trebárs aplikácia parotesných a paropriepustných pások môže byť ideálnou voľbou, keďže takýmto spôsobom je možné okno „spojiť“ so stenou, vďaka čomu nebude cez okenné otvory prefukovať. Tieto pásky vás ochránia taktiež pred zatekaním a následnej plesni. Samozrejme, do kvalitnej montáže i okien treba investovať, avšak treba si uvedomiť, že ide o celoživotnú investíciu, ktorá sa vám koniec koncov behom niekoľkých rokov vráti. Kvalitné okná môžete mať pokojne aj na celý život, no samozrejme sa o ne treba pravidelne starať, vďaka čomu zachováte ich životnosť a funkčnosť.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...