19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Čo jedverná výplň?

Čo je dverná výplň?
26/04/2016

Dverná výplň, jej stálosť a tepelná rozťažnosť majú priamy vplyv na životnosť celých dverí. Investície do kvalitných profilov pre rám a krídlo sa pochopiteľne vyplatia! Dvere budú len tak kvalitné, ako bude kvalitný ich „najslabší článok“.

Okrem kvalitného rámu a dverného krídla, musí byť  predovšetkým v prípade plastových vstupných dverí i kvalitná výplň. Dverná výplň má teda vplyv na celkovú životnosť vašich dverí a ako už bolo spomenuté, je dobre zamerať sa v prvom rade na kvalitu. Výplň môže byť vystužená oceľovým alebo hliníkovým plechom, prípadne aj inými materiálmi, avšak iné materiály môžu znížiť odolnosť voči teplu a teda i chladu. Všetko však závisí od vkusu samotného zákazníka a na štýle stavby, od ktorej závisí typ výplne. Ornamentné sklo môže byť doplnené vhodnou mriežkou medzi sklami alebo pieskované skla s dekoráciou, čo je však finančne náročnejšie.

Dverné výplne, ktoré dodajú nádych Vašim vchodovým dverám.

Dverné výplne rozdeľujeme na:

• výplne z hliníku (vyššia investícia, elegantný vzhľad)
• výplne z materiálu HPL  (najpoužívanejší typ výplne, ktorý umožňuje vytvárať farebné reliéfy)
• výplne z plastu (najlacnejší a najjednoduchší na výrobu)

Aká je odolnosť dverných výplní?

Odolnosť dverných výplní voči pokusom o ich poškodenie, resp. krádežiam je založená na dvoch zásadách. Bežne vystužené materiály oceľovým alebo hliníkovým plechom sú schopné lepšie zabrániť poškodeniu výplne, ku ktorému môže dôjsť nechceným úderom. Špeciálne konštrukcie dvernej výplne, by mali byť v prvom rade vysoko-odolné voči pokusu o vlámanie a tieto vlastnosti by mali byť i certifikované.  Závažným faktorom pri výbere dverných výplni je pochopiteľne aj záruka a práve z tohto dôvodu je najlepšie zvoliť si predajcu, ktorý pôsobí na trhu už dlhšiu dobu, má veľa spokojných klientov a samozrejme i širokú ponuku sortimentu za výhodné ceny. 

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...