19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Čo jeokenná výstuha?

Čo je okenná výstuha?
30/05/2016

Rozhodli ste sa pre kúpu nových okien? Pred samotným výberom je dôležité ujasniť si niektoré zásady, na ktoré by ste nemali zabudnúť.

Okenná výstuha na pevnosť i tuhosť

Výrobky pre otvorové výplne z plastu sú najrozšírenejšie. K ich prednostiam patrí predovšetkým jednoduchá a rýchla údržba, vysoká odolnosť voči vonkajším vplyvom, nízka cena a mnoho ďalšieho. Nevýhodou môže byť nízka pevnosť a tuhosť, preto sa otvorové výplne spevňujú rôznymi výstuhami. Väčšinou ide o oceľové pozinkované profily, môže ísť však o profily okenné, ktoré sú vyrobené z rôznych materiálov vyššej pevnosti alebo z iných pevnejších materiálov. Okenné výstuhy môžu byť vyrobené z hliníka, ktoré sú cenovo dostupné, ale i z ocele alebo železa. Práve železné výstuhy sú tie najkvalitnejšie, no výber závisí od vašich preferencií.Okenné profily sa následne rezaním skracujú na požadované dĺžky, opatria sa vnútornými výstuhami a nakoniec sa zvárajú do konečného stavu. Ide o produkt, ktorý je vyrábaný z polotovarov a ďalších pridaných častí, čo koniec koncov ovplyvňuje aj jeho vlastnosti a cenu. Cieľom výrobcov je využiť čo najnižšie náklady a pre kupujúceho je na prvom mieste samozrejme kvalita. Preto je potrebné, aby sa zhotoviteľ a kupujúci dohodli z čoho a ako budú okná vyrobené. Dôležitým údajom je uvedenie výrobcu, názvu a označenie profilu.

Profilové výstuhy okien a dverí.

Dbajte na kvalitu a spoľahlivého výrobcu

Na záver treba dodať, že k zaisteniu tuhosti a pevnosti rámu je nutné venovať zvýšenú pozornosť. Tá sa zaistí jednak kvalitnou výstuhou, ale i správnym zváraním spojov rámu či krídel, prípadne použitím špeciálne navrhnutých a vyrobených profilov. Dôležité je vybrať si spoľahlivého výrobcu, ktorý má nielen široký sortiment ponúkaných produktov, ale i množstvo pozitívnych recenzií od klientov, nízke ceny i odborný personál.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...