19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Čo jeparapetná doska?

Čo je parapetná doska?
15/05/2016

Čo je parapetná doska? Je vonkajšia plastová?

Rozhodli ste sa pre rekonštrukciu vášho domu či bytu? Súčasťou takej poriadnej rekonštrukcie môže byť aj výmena starých okien za nové, pričom ich súčasťou je pochopiteľne i parapetná doska, ktorá je skvelou dekoráciou okien do každej domácnosti.

Niet nad kvalitu, ak sa jedná o parapety.

Vnútorné a vonkajšie parapetné dosky

Na trhu nájdete vnútorné parapetné dosky, ktoré sú vyrobené väčšinou z drevotriesky. Výrobcovia skôr volia rôzne farebné prevedenia, no treba dodať, že najobľúbenejšia je biela, ale i rôzne prírodné farby. Povrchové úpravy parapetných dosiek sú rôzne. Môže ísť o dekoratívny laminát, pričom jeho veľkou výhodou je vysoká odolnosť voči vonkajším vplyvom. Ďalším z materiálov je plast, resp. vnútorná PVC parapetná doska. Pri výrobe sa používa surovina, ktorá je súčasťou okenných profilov. PVC materiál sa môže pochváliť vynikajúcou pevnosťou a extra rovným povrchom. Pokiaľ sa dodržia základné predpoklady, mechanické vlastnosti tohto typu materiálu sú skutočne výborné. Povrch je odolný voči mechanickému poškodeniu a samozrejme je i odolný voči vlhkosti. Medzi ďalšie výhody plastových parapetných dosiek patria:

• povrchová vrstva je odolná voči poškrabaniu, vode a slnečnému žiareniu,
• odolnosť voči deformáciám,
• stála farebnosť,
• priaznivá cena.

Treba však dodať, že plastové parapetné dosky sú určené na vnútorné použitie. Pokiaľ hľadáte parapetné dosky do exteriéru, teda vonkajšie, ideálnym riešením sú hliníkové parapetné dosky. Hliník sa vyznačuje vysokou odolnosťou, tuhosťou a elegantným vzhľadom. Montáž i následná údržba je veľmi jednoduchá, ba dokonca úplne bezproblémová. Životnosť týchto parapetných dosiek je veľmi vysoká, keďže ich prevedenie a konštrukcia musia byť prispôsobené voči nepriaznivým vonkajším vplyvom. Pokiaľ oslovíte špecializovanú spoločnosť, na výber si môžete vybrať i z viacerých farebných prevedení. Kvalita, priaznivá cena a odborné poradenstvo sú zásady, na ktoré by ste sa pri výbere mali zamerať.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...