19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Dajú sa hliníkovéokná premaľovať?

Dajú sa hliníkové okná premaľovať?
04/08/2016

Chystáte sa spraviť vo vašom byte alebo dome radikálnu zmenu, ktorej súčasťou bude aj premaľovanie všetkých stien? Skvelé! Ako je to však s oknami? Môžu sa premaľovať hliníkové okná alebo to neprichádza ani len do úvahy? Možno budete prekvapený, ale ...

Vyšší level architektúry.

Ideálne sú neutrálne farby

Možno už viete, že v prípade drevených okien i dverí je ich premaľovanie rutinou. Robí sa to predovšetkým preto, lebo drevo je prírodný materiál, ktorý práve vďaka náteru a dôkladnej údržbe ostáva i naďalej chránený. Vďaka týmto špeciálnym náterom sa udržiava drevo aj naďalej zdravé a jeho funkčné vlastnosti ostávajú zachované. V prípade plastových okien už toto možné nie je. Tie sú vyrobené z PVC profilov, ktoré dosahujú určitú pevnosť a pružnosť. Z toho vyplýva, že ak by ste sa rozhodli vaše pôvodné biele okná z plastu prefarbiť napríklad na béžovú, výsledok by ani zďaleka nebol taký, ako by ste chceli. UV stabilizátor zabraňuje tomu, aby sa farba správala tak, ako by si človek želal. Bohužiaľ. Z tohto dôvodu je ideálne siahnuť po klasickej bielej, ktorou nikdy nič nepokazíte a koniec koncov tieto okná môžete skombinovať s farebnými doplnkami ako sú žalúzie alebo rolety. A ako je to teda s hliníkovými oknami? Tie taktiež nie je možné premaľovať, keďže hliník je materiálom mimoriadne odolným voči vlhkosti, pevný a svoje úžitkové vlastnosti si udržiava po celé desaťročia. Z tohto dôvodu je ideálne siahnuť po takej farbe, resp. dvojfarebnom prevedení podľa RAL škály, ktoré sú takpovediac neutrálne a nikdy váš výber neoľutujete. Treba však dodať, že aj o tie najkvalitnejšie hliníkové okná sa treba pravidelne starať, a to špeciálnymi prípravkami, ktoré vám odporučí už samotný výrobca. Môžete tak zvýšiť ich životnosť a zachovať po celé roky ich funkčné vlastnosti.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...