19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Dvere sútvárou domu

Dvere sú tvárou domu
03/08/2016

Zorientovať sa v širokom výbere vchodových dverí, môže byť v dnešnej dobe dosť komplikované. Rôzni výrobcovia, rôzne ceny, rôzne vlastností dverí ... V mnohých prípadoch si ľudia pri výbere vchodových dverí určia kritéria, ktoré by mali spĺňať, no nikdy to nedopadne tak, ako si spočiatku predstavovali. Buď sa vzdajú presklenia, ktoré je príliš drahé alebo sa radšej uspokoja s menej kvalitným materiálom. Treba si uvedomiť, že vchodové dvere by mali byť v prvom rade bezpečné a taktiež by mali spĺňať všetky normy, ktorými vchodové dvere musia disponovať. Ďalej by mali ladiť s exteriérom, ale i interiérom domu a v mnohých prípadoch i s oknami.

Ak ste si mysleli, že vchodové dvere nie sú dôležité. Opak je pravdou!

Aký materiál vchodových dverí si mám vybrať?

Hliník

Najobľúbenejším typom vchodových dverí sú tie, ktoré sú vyrobené z hliníku. Dôvodov je pochopiteľne mnoho. Hliník je pevný materiál s dlhou životnosťou, poskytuje maximálne bezpečie a je jednoducho špičkou vo svete vchodových dverí. Čo sa týka ceny, tá je bohužiaľ vyššia a z tohto dôvodu je pre mnohých klientov finančne nedostupná.

Drevo

Mnoho ľudí siaha po drevených vchodových dverách, ktoré sú vďaka svojmu prírodnému vzhľadu klasikou. Dnes sa hodia tieto dvere nielen na chaty, ale tiež do moderných domov, keďže v kombinácií s peknými doplnkami môžu nádherne vyniknúť a oživiť vzhľad každého domu. Drevu však neprospieva príliš vlhké prostredie a časté zmeny teplôt, čo môže byť jednou z nevýhod. Tieto vchodové dvere nie sú najlacnejšou možnosťou, no opäť ide o prvotriednu kvalitu, nad ktorou by bolo vhodné aspoň pouvažovať. Taktiež je možné vyrobiť vchodové dvere z plastu, alebo z hliníku vo farbe drevodekoru.

Plast

Poslednou možnosťou je plast. Možno si poviete, že vchodové dvere z plastu nebudú asi tým najlepším výberom, no opak je pravdou! Plast je materiál odolný, výborne izoluje a tiež sa môže pochváliť svojou konštrukciou. Cena je v tomto prípade prijateľná a ak si vyberiete overenú firmu, určite vás ani tento typ dverí nesklame!

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...