19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Exterierovéžalúzií na spínač

Exterierové žalúzií na spínač
28/12/2018

Exterierové žalúzií na spínač

 

Budovy, ktoré sú orientované na juh alebo západ počas leta trpia prehrievaním, ktoré nie je nikomu príjemné. Okrem toho, že dom dokážete ochladiť vďaka klimatizácii, existuje aj iný spôsob. Ďalšou možnosťou sú vonkajšie žalúzie, ktoré dokážu efektívne odrážať slnečné lúče a zamedziť vnikaniu neželaného tepla do priestoru. Vďaka tomu, že sú funkčné, moderné a elegantné sa stávajú najčastejšie voleným spôsobom vonkajšieho tienenia nielen v rodinných domoch, ale aj komerčných priestoroch a panelákoch.

Výhody pre vonkajšie žalúzie

Dôvodom, prečo sú tak obľúbené je ich množstvo výhod, ktoré iným spôsobom nedosiahnete. Okrem toho, že dokážu zabrániť vnikania tepla do budovy, znižujú aj hladinu zvuku z vonkajšieho prostredia. Ak máte exteriérové žalúzie, dokážete ich benefity využívať nielen počas leta, ale aj zimy. Vďaka tomu, že sú výborným tepelným izolantom, neprepustia do domu treskúcu zimu a vy ušetríte až 30% nákladov na kúrenie. Počas leta zas prídete do príjemnej klímy, pretože doma bude o 10 stupňov chladnejšie ako vonku. Vonkajšie žalúzie vás a vaše okná dokážu ochrániť aj pred poveternostnými podmienkami ako sú napríklad dážď, silný nárazový vietor, mráz alebo horúce slnko. Vďaka nastaveniu lamiel dokážete regulovať toľko svetla, koľko doma potrebujete. Zaujímavosťou je, že aj počas toho, ako sú lamely úplne zatiahnuté dokážete vetrať okno a dostať do priestoru čerstvý vzduch. Tento typ tienenia je vhodný na inštaláciu pre všetky typy okien a dokonca aj balkónových a terasových dverí. Mohlo by sa zdať, že vonkajšie žalúzie sú doplnkom, ktorý niekomu na budove vadí. Opak je však pravdou a mnohí ich považujú za prvok, ktorý budove dodá unikátny dizajn a vlastný štýl. Tak ako v prípade vnútorného tienenia, aj to vonkajšie ponúka variácie v rôznych veľkostiach, tvaroch a farbách. Nemusíte sa preto báť, že by všetci naokolo mali rovnaké exteriérové tienenie ako vy.

Ovládanie nie len manuálne

Výhodou exteriérových žalúzií je aj to, že ich dokážete ovládať nielen manuálne, ale aj pomocou motorického pohonu a diaľkového ovládania alebo cez spínač. Ovládanie záleží od toho, aký spôsob elektro-prípravy si zvolíte. Riadenie pomocou vypínača je síce o niečo lacnejšie, no z pohľadu prípravy elektriky je náročnejšie. Elektrické žalúzie je možné doplniť aj o vonkajšie čidlá, ktoré ich ochránia pred poškodením a rôznym nepriaznivým počasím. V prípade požiadavky zákazníka je dokonca možné tento druh tienenia ovládať aj centrálnym ovládačom.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...