19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

fasádaizolačné schopnosti

fasáda izolačné schopnosti
01/01/2019

Aké má fasáda izolačné schopnosti

 

Poznáme niekoľko druhov fasádnych systémov, ktoré sa od seba v mnohom odlišujú. Ak hľadáte funkčné riešenie, ktoré dokonale zapadne do dnešnej modernej doby, vybrať by ste si mali hliníkový typ. Tento štýl sa využíva najmä pri veľkých administratívnych budovách, v nákupných centrách alebo showroomoch, kde sa dokonale hodia ku komerčnému prostrediu. Naopak, čo sa týka rodinných domov, siahnuť by ste mali po inom štýle fasádneho prekrytia, nakoľko tento môže pôsobiť pri stavbe domu ako nevhodný doplnok. Sklená hliníková fasáda je zaujímavou najmä pre rôznych investorov a developerov, ktorí chcú, aby priestory budovy boli nielen moderné a v dobrom dizajne, ale disponovali aj dobrými vlastnosťami.

Tepolnoizolačné vlastnosti 

Hoci by sa mohlo zdať, že sklo neodkáže odolávať takým vonkajším vplyvom ako napríklad iné materiály, opak je však pravdou. Ak sa rozhodnete, že svoju stavbu doplníte o tento druh fasády, spoľahnúť sa môžete na výborné mechanické a tepelnoizolačné vlastnosti, ktoré vás nikdy nesklamú. Ich veľkou výhodou je aj to, že montážou obvodových sklených plášťov získate fasádu nielen zvonku, ale aj zvnútra. Čo sa týka nástrah ako sú napríklad poveternostné podmienky, hliníková fasáda sa môže pýšiť tými najlepšími vlastnosťami. Ohroziť ju nedokáže voda, slnko, vietor, tlak vzduchu a ani iné zmeny počasia. Môžeme povedať, že všetky prírodné elementy sú pre tento typ fasády doslova hračkou a v žiadnom prípade ho nedokážu poškodiť. Podobne to je aj v prípade tepelnej izolácie, kedy sa môže zdať, že hliníková sklená fasáda nedokáže udržiavať teplo tak, ako iné druhy fasád. Aj v tomto prípade vás vyvedieme z omylu, pretože sklené fasády sú doslova priekopníkom v oblasti nízkoenergetických riešení. Vďaka týmto vlastnostiam ušetríte množstvo spotrebovanej energie, čo sa ukáže aj na vašom finančnom rozpočte. Hliníková fasáda sa teda môže pýšiť nielen perfektnou izoláciou a odolnosťou, ale aj skvelým riešením z hľadiska dizajnu a ekonomických požiadaviek. Ešte predtým, ako sa pre tento typ fasády rozhodnete treba myslieť na to, že rozhodne nie je lacnou záležitosťou. Svojimi vlastnosťami sa vám ale táto investícia po rokoch odvďačí niekoľkonásobne, čo pocíti každý majiteľ budovy.

Prvoradá kvalita

Ak teda plánujete stavbu komerčných priestorov, kde sa chcete nielen dobre cítiť, ale osloviť chcete aj svojich zákazníkov a zamestnancov, hliníkový typ je pre vás ten pravý. Ak si vyberiete správnu firmu, ktorá vám fasádu urobí, ani po dlhých rokoch sa nemusíte obávať o jej kvalitu a životnosť. Fasádu však treba nechať na odborníkov, ktorí s ňou majú dostatočné skúsenosti, inak si môžete spôsobiť zbytočné problémy, ktoré nikto nepotrebuje.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...