19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Hliníkové či plastové okná?Skúste kombináciu oboch

Hliníkové či plastové okná? Skúste kombináciu oboch
05/11/2018

Ak hľadáte kvalitné okná, ktorých životnosť je niekoľko desiatok rokov, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi radami a vyberte si produkt, ktorý vás určite nesklame. Nie je žiadnym tajomstvom, že okná môžu byť vyrobené pokojne aj z kombinácie dvoch materiálov: hliníku aj plastu.

Vysoká životnosť i prvotriedna stabilita

Hliník, ktorý patrí v stavebníctve medzi jeden z najobľúbenejších materiálov, sa vyznačuje prvotriednou stabilitou a ľahkosťou. To znamená, že nezaťažuje stavebnú konštrukciu, je tvarovo stály a dokonca sa ani nedeformuje. Ak hľadáte okná, ktoré dokážu vydržať naozaj dlho, hliníkové okná sú presne to, čo hľadáte.

Kombinácia plastu a hliníku

Plast patrí medzi jednotku na trhu z hľadiska ceny, no môže sa pochváliť minimálnou údržbou a výbornými tepelno-izolačnými vlastnosťami. Dokonca je skvelou voľbou aj do miestnosti s vyššou vlhkosťou vzduchu.

Hliníkovo-plastové okná poskytujú výbornú kvalitu, spoľahlivosť i vyššiu úsporu energie. Vonkajšie hliníkové opláštenie je odolné voči dažďu, slnku i silnému mrazu, pričom plast pridáva na odolnosti hliníku. Údržba je skutočne bezproblémová, keďže povrch hliníkovo-plastových okien dokonale odpudzuje špinu z vonkajšieho prostredia.

Najzásadnejšou prednosťou je výborná tepelná stabilita jednotlivých prvkov, vďaka čomu ušetríte nemalé náklady na vykurovanie počas zimy. Naopak v lete pôsobia hliníkovo-plastové okná ako tepelný štít, k čomu prispieva vysoká izolácia okenného rámu.

Nechajte si poradiť od odborníkov

Ak si predsa neviete dať rady s výberom tých správnych okien, neváhajte a kontaktujte vami vybraného predajcu. Ten vám s určitosťou povie, či sú pre vás hliníkovo-plastové okná tou správnou voľbou vzhľadom na vaše požiadavky či finančný rozpočet. Dajte prednosť kvalitnému prevedeniu so spoľahlivou konštrukciou, veď okná predstavujú pomerne vysokú investíciu, tak prečo neuprednostniť to najlepšie na trhu?

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...