19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Hliníkovérolety sú bezpečné

Hliníkové rolety sú bezpečné
01/01/2019

Hliníkové rolety sú bezpečné

V súčasnej dobe je hlavným atribútom kvalitného bývania súkromie, bezpečie a pohodlie. Všetky tieto nesmierne dôležité zložky pre kvalitné bývanie spĺňajú práve hliníkové rolety.
V nasledujúcom článku si povieme prečo a bližšie si predstavíme aj rozdiel medzi hliníkovými a plastovými roletami.

Plast alebo hliníkové rolety?

Plastové rolety sú síce zaujímavejšie najmä cenou, no to prináša riziko krátkej životnosti, nakoľko použitý materiál nie je na toľko kvalitný ako práve hliník. Farebný plast má tiež tendenciu vyblednúť, následkami slnečného žiarenia.
Pri hliníkových roletách je kvalita použitých materiálov výrazne vyššia a tým pádom sa predlžuje aj životnosť výrobku. Hliník je ideálnym materiálom na výrobu roliet najmä svojou nízkou hmotnosťou a trvácnosťou. Použitie ložísk a kefkových tesnení znižuje hluk a znižuje trenie, tým pádom sa životnosť roliet ešte zvyšuje. Medzi ďalšie výhody hliníku, ako materiálu na výrobu roliet, sú jeho výborné termo-izolačné vlastnosti.

Kde všade rolety využijeme?

Využitie roliet je pomerne všestranné. Vieme ich použiť na okná, dvere či garážové brány. Práve preto je ideálny hliník, nakoľko svojimi vlastnosťami vyhovuje mnohým priestorom a podmienkam.
Hliníkové rolety sú vďaka svojej širokej využiteľnosti a ľahkej montovateľnosti takmer na všetky okná a dvere. Taktiež pôsobia ako architektonický prvok, ktorý svojim tvarom alebo farbou výrazne oživí budovu.
Preto sa pri moderných hliníkových roletách kladie dôraz nie len na funkčnosť, ale aj na design.

Ako ovládame rolety?

Hliníkové rolety môžeme ovládať pomocou lanka alebo motora.
Pre zabezpečenie maximálneho komfortu doporučujeme motorický pohon v kombinácii s tlačidlovým, diaľkovým, centrálnym, alebo s plne automatickým ovládaním, možnosť aj integrácie do inteligentných domov.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...