19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Interiérové dverenepatria do exteriéru!

Interiérové dvere nepatria do exteriéru!
17/08/2016

Výber interiérových dverí nie je vôbec taký jednoduchý ako sa na prvý pohľad môže zdať. Takéto dvere sú určené do vykurovaného priestoru, ktorý by mal byť o minimálnej teplote 10 stupňov Celzia. Tiež je dôležité dbať na správnu vlhkosť, ktorá je zhruba 50%. Ak by ste však teplotu alebo vlhkosť ignorovali, dvere by sa mohli veľmi ľahko poškodiť aj napriek tomu, že všetky interiérové dvere sú robené tak, aby bolí odolné voči mechanickému poškodeniu či rôznym vplyvom, no svojimi parametrami sú omnoho labilnejšie ako sú dvere exteriérové. Bohužiaľ však mnoho ľudí tento fakt ignoruje a pokojne si zakúpia interiérové dvere do exteriéru. Výsledok? Dvere sú o pár mesiacov maximálne poškodené a znehodnotené, postupne strácajú svoju životnosť a funkčnosť. Ich vzhľad sa taktiež rýchlo zmení, a to nezáleží na tom, z akého materiálu sú vyrobené. Pokiaľ sú určené do interiéru, tak aj tie najkvalitnejšie interiérové dvere sa v exteriéri veľmi rýchlo zničia.

Vnútorné dvere rozhodne nepatria do exteriéru!

Dvere medzi miestnosťami s rozdielnom teplotou

Ak bývate v dome, určite riešite otázku, aké dvere si vybrať do garáže, skladu či priestorov, v ktorých sa nekúri. Treba si uvedomiť, že v týchto priestoroch pôsobia na dvere odlišné teploty a väčšinou sa bežné dvere neprispôsobujú na tieto podmienky. Dôležité je teda spýtať sa výrobcu dverí, či by boli vami vybrané dvere vhodné do nevykurovaných priestorov a pokiaľ by bolo možné, jedným z riešením je prevedenie s vloženou tepelnou izoláciou.

Ak je rozdielna vlhkosť

To isté platí, ak premýšľate nad vhodnými dverami do kúpeľne či bazénu. V tomto prípade je prítomná rozdielna vlhkosť, ktorá pôsobí na dvere, čiže je lepšie poradiť sa s dodávateľom, ktoré dvere by boli pre vás najvhodnejšie. Prípadne si nechajte vyrobiť odolnejšie prevedenie dverí.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...