19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Kotvenie dotehly

Kotvenie do tehly
04/01/2019

Kotvenie do tehly

 

 

Kotvenie okenno dverných systémov do tehly je možné montovať turboskrutkami cez rám  alebo kotviacimy plieškami .Aj keby si vyberiete tie najlepšie a najkvalitnejšie okná na trhu, pri nesprávnom kotvení do konštrukcie nebudú spĺňať základné funkcie, ktoré vás môžu nepíjemne prekvapiť. Aj preto je potrebné uvedomiť si, že okná a dvere treba poriadne ukotviť ato cca každých 60 cm a nesmú prenášať zaťaženia či pohyby stavebných konštrukcií.

Kotvenie okien a dverí 

Bežné hmotnosti okien a dverí s izolačnými dvojsklami sa pohybujú v rozmedzí 25 až 35 kg na m2, s izolačnými trojsklami potom v rozmedzí 35 až 50 kg na m2. Okná a dvere musia byť namontované spoľahlivo a stabilne, prípadne je nutné siahnuť po hustom systéme oceľových pozinkovaných kotiev. Pýtate sa prečo? Pri výbere vhodného podkladového materiálu je nutné zvážiť nielen jeho únosnosť v tlaku, ale tiež k akým jeho deformáciám pri pôsobení zaťaženia dochádza. Ak by totiž vznikli deformácie, mohlo by dôjsť k nestabilite okien. V žiadnom prípade nie je prípustné ukladať okná a dvere na vrstvu penového polystyrénu napriklad 20cm hrúbky, prípadne iného málo únosného materiálu. Ak si s tým však neviete dať rady, nezúfajte. Výrobca vám odpovie na vaše otázky a zároveň vám pomôže s výberom vhodných podložiek z dreva či plastu. Pamätajte však, že otvorové výplne musia byť už pri montáži dostatočne ukotvené k nosnej stavebnej konštrukcii. Dôvodom kotvenia je zachytenie pôsobiacich síl spojených s tlakom a saním vetra, no taktiež aj zabezpečenie užívateľských požiadaviek akými môže byť trebárs obmedzenie vibrácií. Pochopiteľne, že použitie kotiev musí umožniť potrebné pohyby otvorových výplní, a práve preto patrí medzi jeden z najpreferovanejších spôsobom ukotvenia také, ktoré je realizované za využitia páskových plechových kotiev.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...