19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Máte malédieťa a pri okne sedačku?

Máte malé dieťa a pri okne sedačku?
08/10/2016

Myslíte, že sieťka je vhodná na ochranu proti pádu oknom?

Už na začiatok treba povedať, že sieťky proti hmyzu nie sú v žiadnom prípade dostatočnou ochranou proti pádu! Treba si uvedomiť, že tie slúžia výlučne na elimináciu hmyzu v interiéri, no deťom to nezabráni v tom, aby nevypadli z okna. Na to sú určené okenné poistky, ktoré by mali byť súčasťou každej rodiny s malými deťmi.

Stačí mi sieťka proti hmyzu alebo je lepšia detská poistka na okno? 

Okenné poistky sú skvelou vecou a výborne chránia tých najmenších pred otvorením okna. Musia byť však umiestnené v dostatočnej výške, aby ich dieťa nemohlo povoliť. Treba však siahnuť po takom type poistky, ktorý bude vhodný pre váš typ, keďže je rozdiel, či ju chcete na otváravé okná či iný typ okien.

Deti pri oknách v bezpečí!

Čo sa týka sieťok proti hmyzu, tie nie sú dostatočnou ochranou proti pádu, aj keď sa na to ešte stále mnoho ľudí spolieha. Bohužiaľ sa už odohralo niekoľko prípadov, kedy sa to rodičom nevyplatilo a ich dieťa vypadlo z okna aj napriek tomu, že bola na ňom umiestnená sieťka.  Niektoré výrobky sú vyrobené zo slabej sieťoviny a sú k oknu pripevnené lepidlom, resp. suchým zipsom. Pokiaľ sa dieťa postaví na sedačku umiestnenú pri okne, dostane sa na parapetu a oprie sa o sieť, tá sa behom pár sekúnd povolí. To určite nechce dopustiť žiaden z rodičov, a preto by sme sa k tejto skutočnosti mali postaviť zodpovedne a nenechávať nič na náhodu! Deti sú jednoducho deti a aj keď im desaťkrát denne vysvetlíte, že k oknu ísť nemôžu, verte tomu, že k nemu skôr či neskôr predsa len pôjdu. Ak patríte medzi zodpovedných rodičov, druhou vecou, ktorú by ste určite mali doma zabezpečiť je to, že sedačka by nikdy nemala byť umiestnená priamo pod oknom! Aj keby máte na okne bezpečnostnú poistku, bude lepšie, ak ju umiestnite predsa len o kúsok ďalej, veď istota je istota, no nie?

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...