19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Máte zateplený domalebo panelák?

Máte zateplený dom alebo panelák?
08/10/2016

Až teraz ste zistili, že treba vymeniť okná?

Aby ste sa mohli správne rozhodnúť, po akých oknách a dverách siahnuť, mali by ste si najskôr odpovedať na otázku, čo od nich očakávate. Väčšinou ľudia očakávajú úsporu energie, pekný dizajn a prijateľnú cenu. Ďalej si všímajú tepelno-izolačné vlastnosti či iné špecifikácie, ktoré sa týkajú materiálu, kovania, profilov, skiel ... Ak sa rozhodnete pre rekonštrukciu pasívneho domu, vaše požiadavky by mali byť jasne definované. Ak však meníte okná v starom dome, treba sa zamerať na bezpečnosť či útlm hluku z vonku. Jednoducho povedané – pri výbere okien musíme zvážiť desiatky faktorov, aby sme našli presne to, čo aj hľadáme!

Nádherný dom po výmene okien a po zateplení.

Výmena okien a zateplenie

Ak ste sa rozhodli pre zlepšenie stavu vášho domu, resp. paneláku, určite bude súčasťou takejto radikálnej „záchrany“ aj zateplenie. Zateplenie je však možné uskutočniť až po hodnotení stavu nehnuteľnosti a až následne je možné začať konať. Samozrejmosťou zateplených nehnuteľností by mali byť aj poriadne a kvalitné okná, ktoré spĺňajú všetky predpoklady a kritéria, aké by spĺňať mali. Vďaka zatepleniu bude váš dom vyzerať skutočne veľmi pekne, a preto mnoho ľudí rieši výmenu starých okien za nové, aby bol konečný vzhľad stopercentný.  Najideálnejšie však je, ak sa výmena okien a zateplenie uskutoční za sebou, čiže sa nebude na nič čakať. V prípade, že ste sa rozhodli len pre výmenu okien, môže vás postihnúť kondenzácia vodných pár, čo môže v horšom prípade prispieť k vzniku plesní.  Z tohto dôvodu je nutné utesniť špáry v okolí okenných otvorov a vy sa môžete týmto nepríjemnostiam hravo vyhnúť. Horšia situácia nastane však vtedy, ak je váš dom zateplený a vy sa až neskôr rozhodnete, že by bolo vhodné vymeniť staré okná za nové. V tomto prípade dochádza k vzniku tepelných mostov a je veľmi zložité prepojiť okná so zatepľovacím systémom. Ak sa v tejto situácií ocitnete, my vyriešime všetko za vás. 

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...