19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Montáž naexpanzné pásky

Montáž na expanzné pásky
04/01/2019

Montáž na expanzné pásky

Pre overenie kvality otvorových výplní do novostavieb sa okrem iného používa vizuálna kontrola a dve diagnostické metódy - meranie vzduchotesnosti a špeciálna termo analýza. Ako je zrejmé pravdepodobne každému z nás, základom je, aby boli výplne okenných otvorov nielen vysokokvalitné, ale taktiež namontované s dôrazom na maximálnu precíznosť. V opačnom prípade je zbytočné, ak investujete do tých najdrahších a najkvalitnejších okien, ak bude ich montáž nedostatočná. Veď hlavnou funkciou okien i dverí je chrániť nás pred vplyvmi vonkajšieho prostredia, a teda udržiavať v interiéri teplo. Ako dosiahnuť to, aby aj vaše okná spĺňali svoju základnú funkciu?

 

Čo sú to expanzné pásky

K tomu, aby bolo zabezpečené prvotriedne tesnenie okien, sa využívajú expanzné pásky – na utesnenie montážnych medzi rámami okien, dverí a murivom. Výhodou je, že po aplikácií expanznej pásky sa pásik pomaly roztiahne, vďaka čomu sa škára postupne utesní. Okrem toho je páska vysoko odolná voči vlhkosti a prípadnému dažďu, čiže v prípade nepriaznivého počasia nemusíte mať obavy, že sa páska poškodí a cez škáry následne bude unikať teplo z interiéru. Expanzné pásky majú však omnoho širšie využitie – na tesnenie medzi stropom a stenou, okenných parapetov či schodov.

Tesnenie na prvom mieste

Najslabšie miesta obvodu budovy, ktorými uniká najviac tepla, bývajú spravidla žiaľ okná a okenné rámy. Zníženie tepelných strát zaistí teda kvalitné okno, no predovšetkým prvotriedna montáž vykonaná odborníkmi s dlhoročnými skúsenosťami a zručnosťami. Ak príde na stavbu skúsený audítor a skontroluje výplne okenných otvorov, väčšinou svoje zhodnotenie rozšíri aj o praktické odporúčania. Ak máte pocit, že vaše okná či dvere netesnia tak, ako by mali, neváhajte a kontaktujte vami vybraného predajcu okien, resp. firmu, ktorá montáž vykonala a pokúste sa zabrániť týmto nepríjemnostiam.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...