19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Montáž skrytýchexteriérových žalúzií

Montáž skrytých exteriérových žalúzií
28/12/2018

Napájanie a príprava skrytých exteriérových žalúzií

 

Vonkajšie žalúzie sú najpoužívanejším exteriérovým tieniacim prvkom, ktorý sa nachádza nielen na komerčných budovách, ale aj rodinných domoch. Vďaka nim dokážeme regulovať slnečné lúče, ktoré nám niekedy prinášajú nielen množstvo neželaného svetla, ale najmä teplého vzduchu. Tento produkt slúžiaci k tieneniu je používaný neustále viac, pretože ľudia zisťujú, aké obrovské výhody so sebou prináša. Vyberať si môžete lamely podľa toho, aké tienenie požadujete, pričom dosiahnuť dokážete dokonalý efekt podľa svojich predstáv.

Regulácia osvetlenia 

Najväčšími výhodami vonkajších žalúzií je regulácia osvetlenia, ktoré si môžete ovládať podľa toho, ako vám to vyhovuje. Toto elegantné, moderné a nadčasové riešenie tienenia so sebou prináša aj množstvo farieb, ktoré si môžete vybrať podľa vzorkovníka. Vďaka nemu dokážete žalúzie dokonale zladiť nielen s farbou okien a fasády, ale aj štýlom budovy. Tento exteriérový systém tienenia môžete používať nielen manuálne, ale aj pomocou motorového pohonu, ktorým si zaručíte pri používaní dostatočný komfort. Súčasťou je aj možnosť pripojenia ovládacej automatiky, čo ocení množstvo majiteľov. Medzi ďalšie výhody tohto tienenia patrí znížená hladina zvuku, čo vnútorné žalúzie nedokážu. Možno ste o tom nikdy nepočuli, no tento druh žalúzií vás dokáže ochrániť aj pred zimou, vďaka čomu ušetríte až 30% nákladov na kúrenie. V prípade nepriaznivého počasia ich stiahnete a dokážu okná ochrániť aj pred silnou búrkou alebo vetrom. Ideálne sú nielen na inštaláciu pri všetkých typoch okien, ale aj balkónových a terasových dverí. Najdôležitejšou funkciou je však ochrana pred prehrievaním domu, kedy si v ňom budete môcť vychutnať príjemnú teplotu aj počas horúcich letných dní.Montážou exteriérové žalúzií dokážu spraviť rozdiel až 5-10 stupňov oproti teplote vonku.

Montáž napájanie

Vonkajšie tienie si môžete zaobstarať nielen v priznanom, ale aj skrytom prevedení. Čo sa týka priestoru pre montáž, ten je pripravený pomocou konzol a držiakov. Pozor však na to, aby bola takáto žalúzia ukotvená do nosného materiálu a nie do tepelnej izolácie ktorá je však potrebnná hlavne na zadnú časť boxu. Výhodou je, že po vytiahnutí nie je žalúzia viditeľná a lamely sú celé skryté pod fasádou domu. Vďaka tomuto prevedeniu je žalúzia aj vo vytiahnutej polohe dokonale chránená pre nepriaznivým počasím a rôznym vonkajším vplyvom. Pri realizácii tohto typu vonkajšieho tienenia je treba počítať s najmenšími detailmi, ktoré treba navrhnúť už počas projektovej prípravy a napájania. Ak budete chcieť napájať žalúzie na elektrickú energiu a ovládať ich motoricky, zabezpečíte si tak najlepšiu cestu k tomuto riešeniu bez toho, aby ste si spôsobili zbytočné komplikácie.Napájanie hliníkových žalúzií musí zaistiť kvalifikovaní elektrikár.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...