19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Môžem roletyovládať elektricky

Môžem rolety ovládať elektricky
01/01/2019

Môžem rolety ovládať elektricky

Na súčasnom trhu existuje široká paleta materiálov, farieb či vzorov, ktoré sa používajú na výrobu roliet. Preto je ich funkcia nie len praktická, ale aj dizajnová. Použitím roliet dokážete zútulniť každý priestor či dodať mu eleganciu. Správnym výberom roliet viete zvýšiť pocit súkromia, alebo ochranu bytu či domu pred slnečným žiarením.

Rolety a žalúzie – aký je v nich rozdiel?

Rolety poskytujú možnosť úplne zatieniť alebo len s časti zatieniť priestor, zatiaľ čo extrierové žalúzie, majú za úlohu regulovať množstvo slnečného jasu prenikajúceho do miestnosti.

Ovládanie exteriérových roliet

Medzi najbežnejší spôsob ovládania roliet patrí mechanické alebo ručné ovládanie – na tento typ ovládania nám slúži šnúrka alebo na pohon, ktorou roletu vytiahnete alebo zastriete. Tieto systémy sú zväčša doplnené aj o automatickú brzdu, ktorá umožňuje zastaviť roletu vo vami požadovanej výške či polohe.

Motorické ovládanie 

Druhým spôsobom je motorické ovládanie – pomocou tlačidla alebo diaľkového ovládača, ktoré môže byť súčasťou systému centrálne riadeného počítačom. Tento systém využívame v tzv. inteligentných domácnostiach. Technické vymoženosti posúvajú používanie roliet ešte ďalej, tento systém môže byť doplnený o svetelné senzory, ktoré automaticky regulujú polohu rolety v závislosti na množstve vonkajšieho svetla, alebo časový senzor, ktorý manipuluje s roletami v presne stanovenom čase.

Dialkový ovládač nie len pre exterierové rolety

Ovládanie roliet, ďalších prvkov tienenie, ako napríklad garážová či vjazdová brána, je pohodlné, úsporné a bezpečné. Tento druh ovládania zvyšuje komfort a luxus vášho bytu či domu. Nebojte sa teda investovať do systému, ktorý vám vydrží roky.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...