19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Na čo dávaťpozor pri garážových bránach

Na čo dávať pozor pri garážových bránach
03/01/2019

Na čo dávať pozor pri garážových bránach?

 

Stojíte pred výberom garážovej brány, ktorá splní vaše očakávania? Ako sa pri výbere orientovať? Čo všetko by ste si mali všímať? Na čo si dať pozor? Pri výbere brány je dôležité myslieť v prvom rade na bezpečnosť, ktorá je v tomto prípade alfou a omegou. Rôzne typy garážových brán majú rôzne bezpečnostné prvky a záleží len a len na vás, aký typ zabezpečenia preferujete. Avšak, to nie je všetko, na čo by ste mali klásť vysoký dôraz.

Pohon garážovej brány

Dôležité je zamerať sa na ovládanie garážových brán, ktoré je rozhodujúce pre väčšinu z nás. Na výber je z dvoch možností, a to z ručného a motorového pohonu. Populárnejšie je pochopiteľne motorové ovládanie, keďže bránu môžete riadiť z tepla vášho vozidla, a teda nemusíte vystupovať kvôli tomu, aby ste s bránou manipulovali. Pri pohonoch sa zaujímajte aj o to, ako fungujú pri výpadku prúdu – väčšinou je možné bránu ovládať mechanicky.

Typy garážových brán

Ďalej pri výbere garážových brán musíme zohľadniť ich typ, keďže nie každá brána je vhodná pre každého. Garážové brány môžeme rozdeliť nasledovne:

rolovacie garážové brány - nezaberú skoro žiadny priestor,

výklopné garážové brány - ideálne do garáže, ktorá je oddelená od domu,

sekčné, resp. sekcionálne garážové brány - posun ku stropu alebo do strany,

dvojkrídlové brány – nezasahujú do interiéru.

Cena garážových brán

V súčasnej dobe je možné si vybrať z veľkého množstva materiálov, ktoré sa na garážové brány používajú. Je možné zvoliť si od plastu, nezateplených plechov až po špičkové materiály, ktoré majú skvelé vlastnosti a životnosť. Samozrejme, od tohto sa odvíja i samotná cena – ak zvolíte oceľ, logicky si za ňu priplatíte, naopak, ak vám postačuje plast, nemusíte sa obávať, že vám investícia do garážovej brány naruší rodinný rozpočet. Tak čo poviete, aj vy máte jasnejšie v tom, aká garážová brána bude pre vás ideálna?

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...