19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Nie len oknámusia byť zvukovoizolačné

Nie len okná musia byť zvukovoizolačné
04/01/2019

Nielen okná musia byť izolačné

 

Či už žijete na rušnej ulici, máte hlučných susedov alebo ste tým hlučným susedom vy sami, musíte uznať, že nadmerný hluk je jedna z vecí, ktorá môže pokaziť dobrý pocit z domova. Našťastie, existuje množstvo riešení, ako len zvukovo izolačné okná. Svoju nehnuteľnosť si môžete odhlučniť už od základov.

 

Zvukovo izolačné panely

 

Zvukovo izolačné panely slúžia na obmedzenie hlučných zariadení ako sú klimatizácie, kompresory alebo ďalšie nežiadúce zvuky. Sú vhodné do vonkajšieho ako aj vnútorného prostredia.

 

Zvukovo izolačné tehly

 

Zvuková izolácia začína už od základov pri využití zvukovo izolačných tehál. Tie sa využívajú na zhotovenie akusticky deliacich stien medzi jednotlivými izbami. Ich rozdielna hrúbka muriva naznačuje, že majú rôzne účely využitia s rozdielnymi parametrami.


Akustické tehly optimalizujú všetky vlastnosti na dosiahnutie najlepších zvukovo izolačných vlastností steny, či už ide o surovinu, veľkosť, usporiadanie a orientácia dutín a plošná hmotnosť steny.

 

V praxi existujú dva typy tehál:

a) prvý typ, určený na izolovanie zvuku medzi jednotlivými izbami: izoluje zvuk do 42 až 47 dB

b) druhý typ, určený na izolovanie miestností v komerčných alebo verejných nehnuteľnostiach: izoluje zvuk do výšky 47 až 50 dB

 

Zvukovo izolačné dvere

 

Všetky dvere sú v podstate do určitej miery zvukovo izolačné. Aj tie najlacnejšie dokážu do určitej miery znížiť prepúšťať nepríjemné zvuky. Dvere z PVC alebo drevotriesky dokážu obmedziť hluk v rozmedzí 27 až 30 decibelov. Čo však, keď bývate v rušnej štvrti mesta a chcete viac?

 

Vtedy prídu na rad dvere určené na zvukovú izoláciu. Ešte predtým, než sa však rozhodneme pre kúpu takýchto dverí, je dobré si zmerať okolitý hluk. Dnes sa totiž dokážu takéto dvere vyrobiť aj na mieru. Nemusíte tak investovať do niečoho, čo netreba, ako je zvuková izolácia, ktorá je vyššia než za potreby.

 

Nadmerný hluk je nežiaducim vedľajším produktom modernej doby. Existuje však množstvo riešení, ako zvuk izolovať a mať tak doma pokoj.

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...