19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Okná prerekonštrukcie

Okná pre rekonštrukcie
04/01/2019

Okná pre rekonštrukcie

 

Pokiaľ sa jedná o rekonštrukciu starého domu a výmenu okien, je potrebné dbať na správnu veľkosť existujúcich okenných a dverných otvorov. Je možné samozrejme zrealizovať aj menšie stavebné úpravy, pričom výrobcovia okien sú schopní dodať aj neštandardné rozmery. Tvary okien nemusia byť len obdĺžnikové, možno vyrobiť aj atypické okná i dvere, kedy tvar korešponduje s tým, aké sú rozmerové možnosti stavby. Na čo si dať pozor pri výbere okien pre rekonštrukcie?

Dvojsklo alebo trojsklo?

Základným štandardom v dnešnej dobe je použitia dvojskla. Čím častejšie však žiadajú zákazníci z dôvodu rastúcich nákladov za energie použitie trojskla, ktoré má nižšiu tepelnú priepustnosť. Trojsklo teda zabezpečuje nielen skvelú tepelnú pohodu v miestnosti, ale hlavne dokáže znížiť tepelné straty o viac ako 30%. Trojsklá už dávno nie sú spájané s pasívnymi a nízkoenergetickými domami, bežne sa totiž používajú aj v prípade bytových domov. Dokonca, ich použitie je ideálne aj do starších rodinných domov, ktoré sú v procese rekonštrukcie.

Začistenie špaliet musí byť

Veľmi dôležitou súčasťou výmeny starých okien za nové je starostlivé prevedenie murárskeho začistenia ostenia novo inštalovaných okien. Pri oknách s rovným ostením sa zvyčajne omietkou alebo fasádnym lepidlom zarovnajú väčšie nerovnosti ostenia a na záver sa vykoná finálna začistenie kvalitnou sadrovou omietkou.

Odstránenie viditeľných nečistôt a údržba

K okenným krídlam sa môžu nainštalovať žalúzie, pričom sa musí nastaviť a skontrolovať ich funkčnosť. Samozrejmosťou rozhodne musí byť upratanie, odstránenie viditeľných nečistôt a vyčistenie okolia vymenených okien priemyselným vysávačom. Na záver montáže by mali montážnici skontrolovať funkčnosť okien a kvalitu prevedenia montážnych murárskych prác. Ideálne je, ak firma informuje zákazníka o možnostiach údržby okien, keďže aj tento aspekt vo vysokej miere ovplyvňuje životnosť výplní okenných otvorov.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...