19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Plastové alebohliníkové vchodové dvere?

Plastové alebo hliníkové vchodové dvere?
04/06/2018

Dvere a okná zohrávajú v estetickom pôsobení nehnuteľnosti veľmi dôležitú úlohu. Jednou z prvých vecí, o ktorej budete musieť pri výbere nových dverí rozhodnúť, je materiál, z ktorého budú vyrobené. Diskusie o tom, ktorý materiál je najlepší a prečo ho zvoliť sú nekonečné. Každý z najpoužívanejších materiálov má svoje prednosti, ktoré by ste mali vziať do úvahy. Výber samozrejme ovplyvní aj osobný vkus a rozpočet. V tom, či si vyberiete plastové alebo hliníkové vstupné dvere, vám pomôže aj tento článok, ktorý pojednáva o výhodách ale aj nevýhodách oboch týchto materiálov.

PLASTOVÉ VCHODOVÉ DVERE

Rapídny nárast obľúbenosti plastových okien a dverí neobišiel ani Slovensko. Mnohí si dnes vyberú plastové vchodové dvere nielen preto, že výborne vyzerajú, ale aj kvôli ich skvelým tepelno-izolačným a akustickým schopnostiam, ako aj neuveriteľne jednoduchej údržbe. Okrem toho sú energeticky výhodné a dlhoročné skúsenosti ich obľubu jednoznačne dokazujú.

DETAILY VCHODOVÝCH DVERÍ 

Aj keď plastové dvere vyzerajú krásne, vchodové dvere nie sú len dizajnovým prvkom. Musia tiež spĺňať určité požiadavky - musia fungovať absolútne spoľahlivo, musia odolávať negatívnym vplyvom počasia, musia mať dlhú životnosť a v neposlednom rade musia poskytovať maximum bezpečnosti. Rám a výstuž plastových dverí sú veľmi stabilné a nedeformujú sa. Vchodové dvere sú tiež vybavené viacbodovým uzamykacím systémom na dosiahnutie vysokej ochrany pred vlámaním. Vyrábajú sa v rôznych štýloch, verziách, farbách, dekóroch a imitáciách dreva. Ľahko sa kombinujú s bežne dostupnými stavebnými materiálmi, čím podtrhujú architektonickú unikátnosť nových budov ale aj priečelí starších stavieb.

VÝHODY PLASTOVÝCH VCHODOVÝCH DVERÍ

- Výborné izolačné vlastnosti = vysoká energetická účinnosť.
- Sú lacnejšie ako hliníkové alebo drevené dvere.
- Sú dostupné v rôznych atraktívnych farebných prevedeniach.
- Nie sú náchylné ku korózii a sú v podstate bezúdržbové.
- Jednoducho sa čistia.
- Majú dlhú životnosť.
- Sú recyklovateľné.

NEVÝHODY PLASTOVÝCH VCHODOVÝCH DVERÍ

- Oproti hliníkovým alebo dreveným dverám (o drevené dvere sa treba starať) sú plastové dvere o čosi slabšie.
- Slabá životnosť
- Ak si vyberiete inú farbu ako základná biela, zaplatíte pri základných drevodekoroch zvonka  20% a za obojstranný dekor 40% naviac 

HLINÍKOVÉ VCHODOVÉ DVERE

Vchodové hliníkové dvere sú extrémne populárne. Hliník je pre dvere ideálny materiál a neobmedzuje sa len na komerčné využitie. Vďaka elegantnému a modernému dizajnu si hliník vyberá čoraz viac majiteľov nehnuteľností. Okrem toho úspešne odolávajú testu času a sú dostupné v najrôznejších farbách a veľkostiach. Čo sa týka odolnosti voči rozmarom počasia, sú neprekonateľné. Typickú výplň dverí tvorí sendvičový hliníkový panel alebo sklo.

VÝHODY HLINÍKOVÝCH VCHODOVÝCH DVERÍ

- Hliník je zo všetkých materiálov najpevnejší a vyžaduje si minimálne nároky na údržbu.
- Farebná škála vyhotovení hliníkových dverí je veľmi široká, takže si vyberie každý.
- Moderný a elegantný dizajn.
- Odolná prášková farba alebo elox na povrchu dverí sú farebne stále a udržateľné.
- Nízka hmotnosť a vysoká odolnosť.
- Z dlhodobého hľadiska  nevyžaduje žiadnu starostlivosť 

NEVÝHODY HLINÍKOVÝCH VCHODOVÝCH DVERÍ

- Hliníkové dvere nemaju nevýhody, sú najlepšou voľbou.
- Jediný aspekt môže byť iba cena, ale v prípadoch napr. plastové vchodové dvere vo farbe obojstranný antracit sa vyrovná cene hliníkových dverí.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...