19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Podpornákonštrukcia pod HST portál

Podporná konštrukcia pod HST portál
01/01/2019

Podporná konštrukcia pod HST portál

 

Inštalovanie zdvižno-posuvných HST dverí môže byť zábava. Taktiež to však môže byť výzva, ak nie ste pripravený na všetky drobné detaily práce. Zatiaľ, čo niektorí ľudia sa rozhodnú nainštalovať si ich sami (neodporúčame), množstvo ľudí radšej zvolí profesionálov. Či už sa rozhodnete pre jedno alebo druhé, je niekoľko vecí, ktoré musíte vedieť o podpornej konštrukcii a inštalácii všeobecne ešte predtým, než sa pustíte do práce.

 

Tu je niekoľko otázok, ktoré by ste si mali položiť pred montážou zdvižno-posuvných HST dverí.

 

Budete musieť vykonať akékoľvek úpravy existujúceho otvoru, aby ste namontovali konštrukciu zdvižno-posuvných dverí?

 

V závislosti od rozloženia vášho domu a veľkosti vašich dverí, budete možno musieť vykonať kozmetické alebo dokonca štrukturálne modifikácie, aby ste nainštalovali vaše nové dvere. Predtým, než kúpite dvere alebo požiadate dodávateľa, aby vám ich vytvoril, musíte zmerať miestnosť, aby ste sa uistili, že zdvižno-posuvné HST dvere budú pasovať do vami zvoleného priestoru.

 

Pokiaľ vaše zdvižno-posuvné dvere jednoducho nahradzujú štandardné krídlové dvere, mali by ste nahradiť vnútorné drevené puzdro, ktoré je spojené s novým puzdrom, alebo vykonať rýchlu opravu sadrokartónu, ak dávate prednosť vzhľadu. Pre veľmi moderný vzhľad budete chcieť, aby váš dodávateľ odstránil všetky drevené obaly a náplasť sadrokartónu.

 

Budete mať priestor na  nový otvor na stenu pre posuvnú časť?

 

Pokiaľ na druhú stranu vytvárate úplne nové otvorenie, musíte porozmýšľať nad nasledovnými vecami:

 

a) Je toto nosná alebo nenosná stena?

b) Narazíte na mechanické systémy ako sú inštalácia alebo elektrina?

 

Všetky tieto faktory prispejú k nákladom na projekt, ak je potrebné presunúť linky, je to kľúčové vedieť vopred. A hoci aj keď máte elektrické vedenie, nemusíte to vedieť spraviť sami. Máte dostatočnú podpornú konštrukciu na umiestnenie posuvných dverí?

 

Väčšina zdvižno-posuvných HST dverí neváži viac než 45 až 180 kilogramov, avšak bez ohľadu na váhu dverí sa stále musíte uistiť, že dverová dráha a podporná konštrukcia sú nainštalované bezpečne do výčnelkov v rámčeku za otvorom. Nosné konzoly nemožno jednoducho nainštalovať do drevených prác, sadrokartónu alebo omietky.

 

Izby plné slnečného svetla s minimálnymi bariérami a efektívne využitým priestorom sú novými perspektívami v dizajne. V ňom sa využívajú zdvižno-posuvné HST dvere. Ešte predtým, než ich však nainštalujete je potrebné sa uistiť, že máte všetko v poriadku tak, ako má byť.

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...