19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Prečo si daťbezpečnostné kovanie?

Prečo si dať bezpečnostné kovanie?
21/04/2016

Dom či byt je väčšinou naším najcennejším majetkom. My rozhodujeme o tom, koho pustíme dovnútra, a preto sú kvalitné dvere a okná veľmi dôležité. Či už ide o novostavbu alebo starší príbytok, nemali by sme sa spoliehať na to, že stačia tie, ktoré sa dajú zavrieť a zamknúť, prípadne dobre vyzerajú. Treba myslieť aj na dobré kovanie, ktoré sa stará o bezpečnosť, ale aj o ľahké ovládanie a dlhodobú funkčnosť.

Okná disponujú mnohými funkciami, ktoré už berieme akosi automaticky, a preto na ne občas zabúdame. Okrem toho, že otvárajú priestor a prinášajú doň svetlo, s ich pomocou šetríme energiu a regulujeme teplotu v miestnosti. Majú aj estetickú funkciu, pretože sa podieľajú na vytvorení celkového vzhľadu interiéru, ale aj exteriéru. Dôležitou funkciou je však prispieť k bezpečnosti, na ktorej sa podieľa samotné kovanie.

Zabráňte vlámaniu cez okná!

Úrovne zabezpečenia

Kým v minulosti sa na zvýšenú bezpečnosť pred vniknutím cudzích osôb do domov až tak nepomýšľalo, v dnešnej dobe je to často jedna z prvých a najdôležitejších požiadaviek. Bezpečnostné kovania môžeme rozdeliť podľa potreby zabezpečenia do viacerých tried, ktoré odlišuje prístupnosť okien. Pri ťažko prístupných oknách, nachádzajúcich sa na horných poschodiach, stačí väčšinou základné zabezpečenie. V prípadoch, keď hrozí vykopnutie či prerazenie okien, je vhodné zabezpečiť ich aspoň jednoduchou ochranou proti použitiu páčidiel a pri ľahšie prístupných oknách je už dobré použiť kovania, ktoré spôsobia uzamknutie a zablokovanie proti vypáčeniu. Najväčšiu pozornosť treba, samozrejme, venovať oknám na prízemí či prvom poschodí, ktoré si zaslúžia pridanú ochranu proti použitiu skrutkovačov a páčidiel.

Dobrá rada nad zlato

Typov bezpečnostných kovaní je dnes už mnoho. Je teda len na vás, aby ste prihliadali na možné riziká a vybrali tie, ktoré vašim podmienkam vyhovujú najviac. Ak v tejto oblasti vôbec nemáte prehľad, nebojte sa poradiť s odborníkmi. Oni predsa najlepšie vedia, že o tom, kto nahliadne do našich príbytkov, rozhodujeme len my sami. 

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...