19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Priznané žalúzie súlacnejšie ako skryté

Priznané žalúzie sú lacnejšie ako skryté
28/12/2018

Priznané žalúzie sú lacnejšie ako skryté

Vonkajšie žalúzie sú v dnešnej dobe najpoužívanejším vonkajším tieniacim prvkom. Jeho hlavnou úlohou je regulovať prirodzené osvetlenie a zabrániť zbytočnému prehrievaniu nielen domácnosti, ale aj iných priestorov. Vďaka svojim vlastnostiam nás dokážu ochrániť pred slnečnými lúčmi, ktoré sú nie vždy pre nás vhodné. Tento typ tienenia sa používa nielen pri stavbách rodinných domov, ale aj komerčných priestorov a najmä takých, ktoré majú veľké presklené plochy. Oproti obyčajným vnútorným žalúziám majú množstvo výhod, ktoré ich robia výnimočným doplnkom. Vonkajšie žalúzie predstavujú nielen obľúbený, ale aj efektívny a v neposlednom rade moderný a elegantný spôsob tienenia. Stavbe dokážu dodať špecifický dizajn, ktorým sa nielen dotvorí, ale aj vylepší jej celkový charakter. Keďže sú žalúzie umiestnené ešte pred oknami, zabezpečia vám účinnú tepelnú ochranu, čím sa nebude váš priestor zbytočne veľmi prehrievať. Lamely, z ktorých sú žalúzie vyrobené zabraňujú vnikaniu svetla, čím sa v dome udrží príjemná klíma aj počas najhorúcejších letných dní. Vďaka možnosti naklápania týchto lamiel si dokonca môžete regulovať to, koľko svetla a tepla k sebe pustíte.

Manuálne alebo motorické prevedenie 

Zaujímavosťou je, že vonkajšie žalúzie sa v dnešnej dobe neovládajú len manuálne, ale aj motoricky. Znamená to, že vďaka motorickému pohonu si môžete užiť ich komfortné používanie a dokonca sa dajú ovládať aj cez internet. Dôležitou výhodou, o ktorej mnohí ani len netušia je to, že vetrať cez okno dokážete aj vtedy, ak sú žalúzie úplne zatiahnuté.

Priznané alebo skryté žalúzie 

Ak sa rozhodnete, že si tento typ tienenia zaobstaráte, vybrať si budete musieť medzi priznanými a skrytými žalúziami. Tie s priznaným krycím plechom sa najčastejšie využívajú pri dodatočnej montáži na fasádu, ktorá je už dokončená. Vidieť ju môžete často aj v panelákoch, kde sa ľudia chránia pred ostrým a silným slnkom. Táto žalúzia môže byť vsadená priamo pred oknom alebo na fasáde za ním. Podľa toho, aký spôsob inštalácie si vyberiete, treba použiť box s vhodným tvarom a prevedením. Skryté žalúzie nie sú na rozdiel od priznaných viditeľné ani po vytiahnutí a nosič a lamely sú ukryté pod fasádou. Takáto žalúzia je vo svojej vytiahnutej polohe dokonale chránená pred nepriaznivým počasím, ktoré by ju mohlo poškodiť. Ak sa vám viacej pozdáva skrytý druh, treba s ich realizáciou počítať už pri projektovej príprave stavby. Už z pohľadu funkcií a vlastností je jasné, že priznané žalúzie sú cenovo dostupnejšie, ako tie skryté. Ak hľadáte riešenie vonkajšieho tienenia, no chcete ho čo najlacnejšie, vybrať by ste si mali práve priznané prevedenie. V prípade, že vám na cene až tak nezáleží a chcete tú najlepšiu kvalitu a vlastnosti, siahnite jednoznačne po skrytých vonkajších žalúziách.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...