19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

PSK-sklopno-posuvnéokná a dvere

PSK-sklopno-posuvné okná a dvere
01/01/2019

PSK-sklopno-posuvné okná a dvere

Svetlo je dôležitý faktor oplývajúci na kvalitu interiéru. Správne množstvo svetla dokáže zmeniť dizajn interiéru takmer okamžite. O to sa postarajú veľké presklené plochy. Okrem toho, funkčnosť posuvných dverí šetrí priestor. Vďaka nim je možný prechod na terasu.

Posuvné dvere PSK majú podobný systém ako zdvižno-posuvné dvere (HST). Rozdiel je v tom, že dvere sa nepohybujú po súbežnej koľajnici, Sú teda vhodné tam, kde nie požiadavka na bezbarierový systém HST.

Posuvné dvere PSK sa na základe typu kovania ďalej delia na odstavno-posuvné (PSK Atrium) a sklopno-posuvné (PSK, PSK-Z). Oba systémy poskytujú pohodlné posúvanie krídla so šírkou až do 1,3-1,4 metra, čím sa vytvára prechodová šírka 1,2 metra. Otvárajú sa tak, že sa najprv pritiahnu k sebe a následne odsunú stranou.

 

Izolácia

 

Posuvné dvere PSK sa môžu dať zaskliť izolačným trojsklom alebo dvojsklom. Na vylepšenie tepelnej izolácie sa okrem toho odporúča využiť aj teplý distančný rámček swisspacer. Pomocou kvalitného tesnenia a možnosťou zasklenia znižujú náklady za energie.

 

Vetranie

 

Výhodou posuvných dverí PSK je ich otváranie na sklopnú polohu. Poskytujú možnosť vyklopiť posuvné krídlo do ventilačnej polohy, ktorá zaisťuje vetranie rovnako ako u okien.

 

Odolnosť

 

Posuvné dvere PSK majú dlhú životnosť a odolnosť. Tá je zabezpečená najvyšším dostupným profilom triedy A s vonkajšou hrúbkou steny 3 milimetrov. Viacnásobné ohýbané pozinkované oceľové výstuhy s primeranou geometriou a hrúbkou taktiež prispievajú k dlhodobej životnosti.

 

Estetika

 

Posuvné dvere PSK je možné nájsť v mnohých farebných paletách, vďaka čomu sa dajú harmonicky zosúladiť s oknami. Veľké presklené plochy dodávajú vnútrajškom neopakovateľný charakter a ideálne dotvoria fasádu nehnuteľnosti.

 

Pohodlie

 

Na posunutie krídla netreba vyvíjať príliš veľa sily, čím sa zabezpečí pohodlné otváranie dverí. Kovanie sklopno-posuvných dverí PSK obsahuje špeciálne čapy, posúvajúce krídlo do uzamknutej polohy. Stačí iba pretočiť kľučku. PSK systém nie je bezbarierový systém.

Posuvné dvere prepoja interiér domova s exteriérom cez veľkú presklenú plochu. Pomocou dvoch alebo štyroch krídiel, ktoré môžu byť 2,4 metrov vysoké a viac metrov široké nádherne presvetlia váš domov. Jediným mínusom PSK systému je prepračovanie prahu vysokého cca 70mm.

 

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...