19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Rekonštrukciaalebo novostavba

Rekonštrukcia alebo novostavba
04/01/2019

Rekonštrukcia alebo novostavba

 

Najdôležitejším kritériom pri hľadaní nového bývania býva pre väčšinu z nás zrejme lokalita, no pochopiteľne i cena za nehnuteľnosť, ktorá je pre každého kľúčová. Nie vždy je však možné nasťahovať sa do zariadenej novostavby, ktorá bude spĺňať vaše očakávania týkajúce sa ceny či veľkosti. Staršie byty a domy sú dnes častokrát vyhľadávané viacej ako novostavby, keďže bývajú súčasťou už fungujúcej zástavby, ktorá tvorí kompaktný celok.

 

Čo je lepšie? Starší dom či novostavba?

Rozdiely sú pochopiteľne aj v cene týchto nehnuteľností. Staršie stavby a domy bývajú dostupné spravidla za nižšiu obstarávaciu cenu, ktorú je dokonca možné s majiteľom vyjednať. Túto čiastku je však nutné navýšiť o výdavky na rekonštrukciu, s čím treba pochopiteľne počítať, v opačnom prípade sa budete musieť uspokojiť so starým zariadením, veľakrát nefunkčnými spotrebičmi či netesniaci oknami, ktoré môžu spôsobiť výrazne úniky tepla z interiéru a tým pádom i vyššie výdavky za energie. Tu však býva háčik, lebo je veľmi časté, že stanovený rozpočet býva prekročený, a to nielen o niekoľko stoviek eur, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Avšak, pri rozhodovaní môžete využiť služby profesionálov či realitných agentov, ktorí sú na túto oblasť špecializovaní a budú vám vedieť poradiť s ohľadom na vaše požiadavky a predstavy. Ich služba pomôže odhaliť skryté závady či problematické miesta a ponúkne vám ako klientovi dokonalý prehľad o stave bytu či domu. Vďaka tomu si budete môcť následne naplánovať rekonštrukciu a stanoviť rozpočet. V každom prípade platí, že pri kúpe staršej nehnuteľnosti ušetríte, no suma sumáru, spolu s rekonštrukciou vás bude v konečnom dôsledku stáť rovnako ako novostavba. Pri novostavbe býva cena vopred jasná, pretože v tomto prípade vás zrejme nič neprekvapí, no okrem toho si ušetríte kopec nervov v porovnaní s rekonštrukciou nehnuteľnosti.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...