19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Rolety súlacnejšie ako žalúzie

Rolety sú lacnejšie ako žalúzie
01/01/2019

Rolety sú lacnejšie ako žalúzie

Rolety sa tešia stále väčšej obľube a mnoho ľudí ich využíva vo svojich domovoch. Napriek tomu, že rolety sú na trhu už nejaký ten čas, nie všetci vedia o čo vlastne ide a mnoho zákazníkov má tendenciu si ich mýliť so žalúziami.
Dnes si povieme aký je rozdiel medzi roletami a žalúziami a ich výhody.

Žalúzie extrierové a interierové 

Systém žalúzií je skoro rovnaký pri exteriérovom aj pri interiérovom vyhotovení. Lamely sú uchytené pomocou šnúr a žalúziového rebríčka o nosník umiestnený nad oknom, alebo v hornej časti okna. Vďaka ovládaciemu mechanizmu je možné podľa potreby lamely naklápať a zároveň vyťahovať. Vytiahnuté lamely sa ukladajú v hornej časti žalúzie do úhľadného stĺpca, výška ktorého závisí od celkovej výšky žalúzie. Ovládanie pri interiérových žalúziách je väčšinou ovládacím mechanizmom plastová retiazka, ktorou môžeme žalúzie vyťahovať alebo naopak spúšťať.

Pri exteriérových žalúziách je možné manuálne ovládanie lamiel kľukou z interiéru, alebo komfortnejšie automatické ovládanie. Tyčový motor je v tomto prípade ukrytý v nosníku žalúzie. Zvnútra môže byť pohyb žalúzie ovládaný vypínačom alebo diaľkovým ovládačom.

Rolety do exterieru a roletky do interieru 

Rolety sú výborným tieniacim prvkom. V exteriéri sa používajú rolety vyrobené z plastu, hliníka alebo dreva. V interiéri sa používajú roletky textilné alebo drevené.
Pri roletách sa tieniaca časť roluje na hriadeľ, alebo trubku a stupeň vytiahnutia určuje podiel denného svetla a tienenej časti.

Textilné roletky

Z užívateľského hľadiska sú materiály používané pri výrobe textilných roliet mimoriadne vhodné pre interiér alergikov, pretože látky sú väčšinou vyrobené z polyesteru s antistatickou povrchovou úpravou, ktorá odpudzuje prach. Moderné a spoľahlivé pružinové navíjače, guličková retiazka alebo motorické ovládanie zvyšujú komfort užívania. Rolety sú textilnou tieniacou dekoráciou, ktorá zohráva dôležitú úlohu pri vytvorení atmosféry pohody a domáceho tepla
Ovládanie roliet je zabezpečené manuálnym alebo motorovým ovládaním.

Nezanedbateľná výhoda roliet je ich nenáročná údržba, pevnosť, a s tým spojená bezpečnosť, a výrazná energetická úspora. Rolety sú výhodné aj cenovo a v konečnom dôsledku pri inštalácii ušetríte viac, ako keby ste si kúpili žalúzie.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...