19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Skrytékovanie je lepšie?

Skryté kovanie je lepšie?
09/06/2016

Kovanie je dôležitou súčasťou okna, pretože práve vďaka nemu ho môžeme sklápať, otvárať a zatvárať. Nie vždy je však estetické, a práve preto sa v posledných rokoch stalo veľmi obľúbeným skryté kovanie. Navyše, estetika nie je jeho jediná výhoda.

Neviditeľnosť a elegantný vzhľad

Ako sme už načrtli, najväčšou výhodou skrytého kovania je práve jeho vzhľad. Pánty, ale aj ďalšie prvky, ostávajú skryté, čo zabezpečuje dokonalú estetiku. Harmónia a línia okien či dvier tak nie je narušená a zákazník je zbavený starostlivosti o krytky. Skryté kovanie je veľmi elegantné a inovatívne, takže takéto okná a dvere sú vhodné najmä do moderne zariadených priestorov.

Nielen vzhľad

Ako sme už spomenuli, dokonalý vzhľad nie je jedinou devízou skrytého kovania. Dôležitá je, samozrejme, aj funkčnosť, ktorá ničím nezaostáva za bežným kovaním, dokonca ho aj v tomto smere predbieha. Spomenúť treba určite odolnosť voči opotrebovaniu a dlhú životnosť pántov, ale aj celého okna. Ďalšou výhodou, ktorú si zamilujú najmä ženy, je minimálna údržba. Keďže je všetko skryté, okno sa dobre a rýchlo čistí. K výhodám patrí aj vysoká možnosť zaťaženia, a to vďaka kombináciám materiálov, ktorými sú najmä vysokokvalitná a kalená oceľ. Skryté kovanie zabezpečuje aj lepšie tesnenie okien a hlavné výhody uzatvára, tiež dôležitá, jednoduchá inštalácia.

Skryté kovanie je bezkonkurenčne to najlepšie čo si môže Vaše okno priať.

Aj pre náročného zákazníka

Ako sme teda zistili, výber skrytého kovania môže byť dobrou voľbou, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Jedinou nevýhodou je to, že okná s týmto kovaním sa väčšinou dajú otvárať len na 100 stupňov, čo ale takmer vždy stačí. Dôležité tiež je, že cena skrytého kovania sa od toho bežného až tak nelíši. Každý, a najmä náročnejší zákazník, nebude mať problém do takéhoto kovania investovať, hlavne keď výhody prevyšujú výdavky. Veď okná sa nemenia raz za rok a sú nevyhnutnou súčasťou našich príbytkov, tak ich výberu venujme dostatočnú pozornosť, nech sa nám býva čo najlepšie. 

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...