19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Štrukturálna fasádaspojenie moderného dizajnu

Štrukturálna fasáda spojenie moderného dizajnu
01/01/2019

Štrukturálna fasáda spojenie moderného dizajnu 

 

Štrukturálna fasáda je typ fasády, ktorá je plná skla a ponúka spojenie moderného dizajnu a inteligentného riešenia pri stavbách. Tento druh nie je často používaný pri výstavbe rodinných domov no je pravda, že nájdu sa aj také. Oveľa častejšie ju využívajú rôzny investori, developeri alebo majitelia showroomov, ktorí chcú nielen zaujímavý, ale aj osvetlený priestor. Štrukturálnu fasádu môžete vidieť na rôznych kancelárskych budovách, kde je minimum stien vytvorených z múrov.

Moderný hliníkový dizajn

Cieľom je nielen spomínaný dizajn, ale aj získanie čo najviac prirodzeného svetla, ktoré pri práci každý z nás potrebuje. Hoci tento druh fasády nie je ešte úplne udomácnený, ľudia sa pre ňu rozhodujú čoraz viac. Vidieť ju môžete napríklad v nákupných centrách, či menších inštitúciách, ktoré týmto spôsobom dokážu dodať fasáde moderný vzhľad. Typickým miestom, kde môžete vidieť štrukturálnu fasádu sú svetové veľkomestá ako napríklad New York, ktorý môžeme nazvať reprezentantom tohto štýlu. V tomto meste využíva fasádny systém zložený zo sklených panelov a špeciálnej hliníkovej či oceľovej konštrukcie takmer každá druhá výšková budova. Využitie sklenenej fasády je teda najmä v komerčnom sektore, kde sa dokonale hodí a spĺňa požiadavky firiem, ktoré v nich sídlia.

Variabilné riešenia

Aj keď je každá sklená fasáda úplne iná ako tá druhá, vo všeobecnosti môžeme spomenúť niekoľko jej vlastností. Jej najväčšími prednosťami sú mechanické a tepelnoizolačné vlastnosti, ktoré vám neposkytne žiadna iná fasáda. Okrem toho je významná svojou odolnosťou voči rôznych poveternostným podmienkam a zmenám počasia. Nepoškodí ju vietor, tlak vzduchu, voda a ani slnko a preto sa nemusíte báť použiť ju na nijakej stavbe. Zaujímavou je aj jej variabilita, pretože tieto sklené fasády môžeme doplniť o rôzne okná či tieniacu techniku, ktoré sa stanú nielen doplnkom, ale umožnia aj jej variabilné riešenia. Hoci sa to mnohým z nás nemusí zdať, no tepelná izolácia tejto fasády je lepšia, ako by ste si mysleli. Nazvať ju môžeme doslova priekopníkom v oblasti nízkoenergetických riešení, čo ocení množstvo ľudí. Nespornou prednosťou tejto fasády je aj jej nadčasový dizajn, pretože sklo nikdy nezostarne a dokáže vyzerať rovnako aj desiatky rokov. Zvoliť si môžete dokonca aj farbu skla, konštrukcie alebo odtieň tabúl, kedy zo svojej budovy dokážete vytvoriť naozaj zaujímavý kúsok. Ak nad týmto druhom fasády rozmýšľate, treba povedať, že ide o skvelé riešenie nielen z hľadiska štýlu, ale aj ekonomických požiadaviek. Z finančného hľadiska síce nejde o lacnú záležitosť, no časom sa vám investícia niekoľkonásobne vráti nielen z pohľadu úspory energie, ale aj dlhodobého užívania, kedy ju nebudete musieť opravovať alebo meniť.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...