19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Sú hliníkové vchodovédvere bezpečné aj so sklom?

Sú hliníkové vchodové dvere bezpečné aj so sklom?
06/02/2019

Hliník patrí medzi prvotriedne materiály v oblasti stavebníctva. . Hliníkové dvere sú v súčasnosti synonymom pre vysokú životnosť, odolnosť, ale aj nadčasový dizajn. Vďaka modernému dizajnu sa hliníkové dvere so sklom hodia nielen do novostavieb, ale aj starších rodinných domov, ktoré chcete ozvláštniť a dodať im ten správny šmrnc. Hliníkové dvere sa radia do vyššej cenovej kategórie – za kvalitu sa oplatí priplatiť, ide však v mnohých prípadoch o celoživotnú investíciu.

Prečo práve hliník?

Hliník je ušľachtilý materiál, ktorý zvládne takmer čokoľvek. Rámy dverí sú tuhé, pevné a navyše majú nízku hmotnosť. Hliník nedeformuje, čiže je skvelou voľbou nielen do panelákov, ale všade tam, kde dochádza k zvýšenej prevádzke – či už do komerčných priestorov, novostavieb alebo skladových priestorov, kde sa vyžaduje zvýšená bezpečnosť.

Netreba opomenúť, že hliníkové dvere sú nadčasové, a ich dizajn zaujme nejedno oko. Sú k dispozícii rôzne farby pre použitie na hliníkové dvere, väčšinou však v neutrálnych kovových odtieňoch.

Bezpečnosť vo viacerých ohľadoch

Výplne otvorov majú zásadný vplyv na energetické vlastnosti domov. Pri objektoch, kde hrá úspornosť hlavnú úlohu, sú jednou z najdôležitejších súčastí. Ako už bolo spomenuté, hliníkové dvere sú maximálne bezpečné, a to nielen voči neželanej návšteve. Sú odolné taktiež z hľadiska dymotesnosti a veternej odolnosti, čiže sú skvelou voľbou všade tam, kde dochádza k rôznorodým poveternostným podmienkam.

Okno vo dverách?

Ak váhate nad tým, či je vhodné umiestniť sklo do hliníkových dverí, nemusíte mať už žiadne obavy. Okno vo dverách vyniká vysokou odolnosťou, nadštandardnou bezpečnosťou a luxusným prevedením. Vyznačuje sa taktiež pevnosťou a tuhosťou, vďaka čomu nemusíte mať obavy z jeho poškodenia či znehodnotenia. Okno je vysoko odolné nielen voči vlámaniu, ale tiež úniku tepla z interiéru, čiže nedochádza k tepelným stratám.

Triedy bezpečnosti kovania

Rozlišujeme štyri triedy bezpečnosti kovania, a to:

RC1 znamená, že výrobky nemusia odolávať stanovený čas,

RC2 znamená, že výrobky musia odolať pokusom a prekonať limit 3 minúty,

RC3 znamená, že výrobky musia odolať pokusom a prekonať limit 5 minút,

RC4 znamená, že výrobky musia odolať pokusom a prekonať limit 10 minút.

Triedy bezpečnosti skiel

Rozlišujeme triedy bezpečnosti skiel, podľa ktorých sa určuje počet PVB folií, ktoré sa naćhádzajú medzi sklami. V tomto prípade platí, že čím viac fólií, tym viac bezpečnosti:

P1A – P2A znamená, že medzi sklami sa musia nachádzať aspoň 2 PVB fólie,

P3A – P4A znamená, že medzi sklami sa musia nachádzať aspoň 4 PVB fólie,

P5A, znamená, že sa medzi sklami nachádza minimálne 6 PVB fólií – ak chcete, aby bolo okno vysoko odolné, siahnite po tejto triede.

Triedy bezpečnosti kľučiek a cylindrických vložiek

Pri výbere cylindrickej vložky je dôležité sa rozhodnúť podľa typu priestorov, v ktorých bude použitá. Klasická sa hodí do bytu či kancelárie, cylindrická vložka s gombíkom je vhodná do domov či komerčných priestorov, alebo po skrátená cylindrickej vložká, ktorá je vhodným riešením pre vstupné haly či skladové priestory. Aj v tomto prípade rozlišujeme štyri bezpečnostné triedy, pričom bezpečnostná trieda 1 ponúka základnú ochranu, bezpečnostná trieda 2 ponúka zvýšenú ochranu, bezpečnostná trieda 3 ponúka vysokú ochranu a bezpečnostná trieda 4 ponúka veľmi vysokú ochranu. Rovnako sa postupuje aj pri výbere kľučiek – riadime sa podľa rovnakých tried.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...