19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Sú zdvižnoposuvné dvere bezbariérové

Sú zdvižno posuvné dvere bezbariérové
01/01/2019

Sú zdvižno-posuvné dvere bezbariérové?

 

Bezbariérové  zdvižno-posuvné dvere sú dôležitým faktorom aj pre verejné budovy. Využívajú sa aj v sanitárnych zariadeniach, zdravotníctve a v obytných oblastiach. Ak máte záujem o kúpu posuvných dverí, ale váhate, pretože sa zaujímate o prístupnosť, tento článok vám poskytne nejaký pohľad na to, aké možnosti sú k dispozícii.

Bezbarierové posuvné dvere 

Bezbariérové dvere umožňujú každému, bez ohľadu na fyzickú schopnosť, ľahký prístup do miestnosti alebo budovy. Bezbariérové dvere nemusia byť jasne označené, mať dostatočnú veľkosť a musia sa ľahko ovládať.

 

Dopyt po bytoch a domoch prístupných pre osoby so zdravotným postihnutím sa neustále zvyšuje. Avšak, treba sa zamyslieť viac, než len nad rampami a výťahmi na schodoch. Aj najjednoduchšie prahy sa môžu považovať za takmer neprekonateľné prekážky pre osoby so zdravotným postihnutím. Našťastie, množstvo výrobcov už ponúka bezbariérové posuvné dvere, ktoré spĺňajú požiadavky pre hendikepom dostupné vchody.

 

Hlavne nízky prah,bez obmedzení

 

Najdôležitejším predpokladom takéhoto štandardu je nízky prah, ktorý umožňuje ľuďom so zdravotným postihnutím pohyb bez prekážok. Nízka inštalačná výška posuvných dverí, nepresahujúca 20 mm, umožňuje vstup bez viditeľného prahu pre balkóny a vstupné dvere.

 

Dokonca aj otváranie sa môže vykonávať bez prekážok. Uzamykací mechanizmus zdvíha a posúva okenné krídlo rovnomerne pozdĺž rovnobežných kovaní do požadovanej polohy s jedným jednoduchým pohybom.

 

Tepelná izolácia samozrejmosťou

 

Vďaka modernému magnetovému systému na utesnenie nie je pre takéto dvere tepelná izolácia problémom, a to aj napriek chýbajúcej nižšej podrážke. Kazety pre posuvné dvere sú dostupné v uPVC, drevo alebo kompozitnom materiály, ponúkajúc moderné estetické prvky, ktoré zabezpečujú skutočne jedinečný dizajn.

 

Prístupné dvere sú dôležité pre ľudí s dočasnými a trvalými telesnými postihnutiami. Vo všeobecnosti sú dobré pre domácnosti. Dvere prístupné pre vozíčkárov uľahčujú pohyb medzi jednotlivými priestormi pre ľudí, ktorí používajú na pohyb invalidné vozíky, barle alebo iné pomôcky.

 

Bez ohľadu na to, aké máte potreby, určite môžete nájsť správne bezbariérové zdvižno-posuvné dvere pre váš dom. Súčasné trendy skrátka myslia na každého, vrátane ľudí s telesným postihnutím, pre ktorých sú takéto dvere výraznou pomocou pri pohybe v domácnosti.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...