19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Swisspaceralebo TGI?

Swisspacer alebo TGI?
10/02/2018

Plastové okná neustále nachádzame na slovenskom trhu, a to najmä preto, že patria medzi najžiadanejšie okná. Nízka cena, nenáročná údržba, príjemný dizajn, výborná trvanlivosť materiálu, menšie zaťaženie konštrukcie domu ... No aj napriek tomu to nie je s plastovými oknami až také jednoduché, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Všetky spomenuté výhody síce fungujú, no len v prípade, že sú splnené určité podmienky.

Všímajte si rámiky!

Ďalšou zásadnou požiadavkou na okná sú rámiky. Pri starších typoch okien boli rámiky vyrábané z hliníku, ktorý vďaka vyššej tepelnej vodivosti vykazoval bohužiaľ horšie vlastnosti. V okolí okien sa často objavovali vlhké pásiky, kde sa časom tvorila pleseň. Našťastie, v súčasnosti sa používa niekoľko typov teplých rámikov, ktoré vykazujú vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti! Jeden z najkvalitnejších je rámik swisspacer z hmoty so sklenými vláknami, ktorý pokrýva tenká fólia, ktorá zabraňuje prenikaniu vlhkosti a úniku plynu z medzioknej výplne. Medzi hlavné prednosti – swisspacer, patria:

- dosiahnutie vyšších teplôt na okraji okna,
- zníženie tvorby kondenzátu,
- eliminácia vzniku plesní na okách,
- zaistenie zdravej obytnej klímy.

Moderná nadčasová stavba s hliníkovými oknami.

Ďalším teplým rámikom je TGI rámik, ktorý je väčšinou vyrábaný z plastu, prípadne kombináciou plastu a nerezu. Zamedzuje roseniu skiel, obmedzuje vznik plesní, umožňuje usporiť náklady na vykurovanie, no okrem toho znižuje emisie CO2. Bohužiaľ, vzhľadom k tomu, že ide o najkvalitnejší rámik vôbec, jeho cena je pomerne vysoká, čo môže niekoho odradiť od kúpy. Ak teda hľadáte kvalitný rámik za pomerne prijateľnejšiu cenu, jednoznačne siahnite po swisspacer, ktorý taktiež splní očakávania i náročnejších klientov.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...