19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Túžite po zimnej záhrade?Vytvorte si komfortné útočisko

Túžite po zimnej záhrade? Vytvorte si komfortné útočisko
02/11/2018

Mať zimnú záhradu je skutočne lákavé, no na ceste k jej realizácii si treba ujasniť zopár aspektov. Dôležité je zvážiť investíciu, umiestnenie, materiál, strešný systém či návrh.

Umiestnenie zimnej záhrady určuje jej budúce vlastnosti. Na juhovýchodnej strane je dostatok svetla počas celého roka, čiže náklady na vykurovanie budú minimálne. Počas leta však v zimnej záhrade môže byť dusno, čiže bez kvalitnej tieniacej techniky sa nezaobídete.

Materiál zimnej záhrady je základ

Najčastejšou a koniec koncov i najobľúbenejšou voľbou je rozhodne hliník. Je nenáročný na údržbu a vyznačuje sa výbornou životnosťou a pevnosťou. Esteticky mu konkuruje drevo, ktoré si však vyžaduje pravidelnú a dôkladnú údržbu. Cenovo dostupné sú oba typy materiálov rovnako, čiže je len na vás, či dáte prednosť hliníku, ktorý je jednotkou na trhu z hľadiska stability alebo drevu, ktoré patrí medzi tradičný materiál s neprekonateľným vzhľadom.

Kvalitný strešný systém a zasklenie

Kvalitné profily strešnej konštrukcie zabezpečujú odvod vnútorného kondenzátu, no zabúdať by ste nemali ani na odkvapový žľab. Vďaka nemu bude dažďová voda zo strechy odvádzaná regulovane. Dokonca je možné siahnuť po špeciálnom žľabe, vďaka ktorému v zime voda nezamrzne a bude odvádzaná tak, aby sa netvoril neželaný ľad.

Dôležitý je výber kvalitného zasklenia, ktoré je v prípade zimnej záhrady kľúčové. Zvoľte odolné sklo voči mechanickému poškodeniu a poveternostným vplyvom. Zvýšená izolačná schopnosť skla dokáže brániť nepríjemnému prehrievaniu zimnej záhrady.

Zväčšenie priestoru

Chcete zimnú záhradu prepojiť s terasou, a tým zväčšiť priestor vo vašom dome? Je to možné. Môžete tak využívať záhradu spolu s terasou počas celého roka, čiže dokonca aj v zime, či nepriaznivom počasí.

Vďaka zimnej záhrade so sklom bez rámu môžete využiť množstvo výhod otvorenej terasy a zároveň zimnej záhrady, za čo môže najmä jednoduchá konštrukcia s posuvnými časťami zastrešenia. To znamená, že počas pekných dní môžete zastrešenie jednoducho otvoriť, a naopak, keď bude chladno, zastrešenie zavriete.

Riešenie na mieru

Zimné záhrady sú vyrábané na mieru, pričom veľký dôraz sa kladie na kvalitnú hliníkovú konštrukciu a využitie bezpečnostného skla. Požiadavky klientov sú však najzásadnejším aspektom. Nebojte sa preto kontaktovať výrobcu, ktorý spoločne s vami navrhne a následne zrealizuje prepojenie zimnej záhrady s terasou.  

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...