19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Vedľajšievchodové dvere

Vedľajšie vchodové dvere
03/01/2019

Vedľajšie vchodové dvere aký materiál ?

Ponuka trhu je bohatá a preto sa pri výbere vedľajších vchodových dverí môžete stretnúť s rôznymi materiálmi. Rovnako ako pri hlavných vchodových dverách, k najobľúbenejším a najpoužívanejším patria drevené, plastové a hliníkové vedľajšie vchodové dvere. Používajú sa aj kombinácie týchto materiálov, prípadne dvere s presklením, vďaka čomu získate v interiéri viac svetla. Aké vlastnosti majú jednotlivé materiály vchodových dverí a aké sú ich výhody, či nevýhody?

Materiály vedľajších vchodových dverí:

Plastové najlacnejšie dvere

Vďaka svojej nízkej cene patria plastové dvere k jednotke na trhu vchodových dverí. Plast je trvácny a jeho životnosť sa ráta na desaťročia. Ak sú plastové dvere kvalitné a správne osadené, môžete rátať s tým, že vydržia približne päťdesiat rokov. Avšak naozaj si dávajte pozor, od koho si plastové dvere kúpite! Rozdiely v kvalite môžu byť obrovské. Ak siahnete po dverách tej najnižšej ceny od neovereného predajcu, môžete byť sklamaní. S najväčšou pravdepodobnosťou vám takéto vchodové dvere dlho slúžiť nebudú. Pri výbere sa zamyslite aj nad tým, aké tepelnoizolačné vlastnosti od plastových vchodových dverí očakávate. Platí, že čím viac komorový profil, tým lepšie tepelnoizolačné vlastnosti. Okrem spomínanej nízkej ceny a dobrej kvality, hovorí v prospech plastových dverí aj ich jednoduchá údržba. A čo negatíva? V prípade nižšej kvality sa môžu objaviť tvarové deformácie, prípadne zmena sfarbenia dverí vplyvom slnečného žiarenia.

Hliníkové kvalitné dvere

Ak hľadáte vedľajšie vchodové dvere vysokej kvality, ktoré vám budú slúžiť doživotne, určite si vyberte hliník. Ich životnosť presiahne dokonca aj životnosť plastových dverí a hliníkové vchodové dvere sú preto viacgeneračné. Hodia sa ako vchodové dvere najmä do rodinných domov a priestorov, kde sú požiadavky na neštandardné rozmery, prípadne tvary dverí. Hliníkové vchodové dvere sú totiž mimoriadne konštrukčne presné a tvarovo stále. Ich menšou nevýhodou je vyššia cena. Avšak vzhľadom k životnosti dverí sa investovať určite oplatí.

Drevené dvere 

Drevo obľubujú najmä milovníci prírodných materiálov. Drevené dvere sú overenou klasikou. Vyzerajú naozaj pekne, sú pomerne kvalitné a tvarovo stále a navyše, ekologicky nezávadné. Ich veľkou nevýhodou je však náročná údržba. Rátajte s tým, že údržba drevených dverí je nutná každý rok! Okrem toho sú pomerne drahé a pokiaľ ide o životnosť, hliníkovým ani plastovým dverám sa nevyrovnajú.

Čo ovplyvňuje výber vedľajších vchodových dverí?

Okrem vyššie spomínaných vlastností ovplyvňuje výber dverí ešte jeden dôležitý faktor. Kde sú vedľajšie vchodové dvere umiestnené? Ak je to zadná časť domu, ktorá je očiam skrytá a tieto dvere sa príliš často nepoužívajú, ľudia spravila volia tú najlacnejšiu variantu, teda plastové dvere. Avšak v prípade, že sú vedľajšie vchodové dvere dobre viditeľné, je vhodné materiálovo a dizajnovo ich prispôsobiť hlavným vchodovým dverám a oknám.

 

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...