19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Vlepované sklo v oknáchznamená lepšiu úsporu na energiách

Vlepované sklo v oknách znamená lepšiu úsporu na energiách
14/03/2019

Vlepované sklo v oknách znamená lepšiu úsporu na energiách

 

Vývoj stále napreduje a s ňou aj nové technológie. Každú chvíľu máme k dispozícii nové možnosti a riešenia nielen v oblasti stavebníctva, ale aj v iných odvetviach. V súčasnosti sa pri architektúre a dizajne kladie dôraz skôr na veľké otvorené a presvetlené priestory, ktoré obľubuje stále viac majiteľov rodinných domov, ale aj obchodných priestorov. Vďaka veľkým oknám dokážeme do budovy priniesť nielen viac svetla a energie, ale aj tepla, ktoré je pre nás život nevyhnutnosťou. Veľké presklené plochy sa stávajú súčasťou najmä rodinných domov, ktorých obyvatelia chcú čo najlepšie spojenie s okolitou prírodou a zeleňou. Umiestnenie takýchto plôch je však potrebné si dobre rozmyslieť najmä z pohľadu svetovej strany. Ak budete mať veľké okná z juhu, prinesú vám úplne iné funkcie, ako keby ste ich mali na severnej strane budovy.

Pri výrobe plastových okien je možnosť použitia vlepovaného skla, ktoré prináša nielen nové možnosti výroby okien, ale aj zvýšenie teplotechnikých parametrov okna. Vo všeobecnosti môžeme povedať, že technológia vlepovania skla do krídla je jednou zásadných inovácií a znamená veľkú zmenu v procese výroby okien.

Statický prvok krídla vlepované sklo, bez použitia výstuhy 

Hlavným benefitom vlepovaného skla je, že zvyšuje stabilitu a pevnosť okenných elementov a sklo sa dá tým pádom využívať ako statický prvok. V porovnaní s klasickými plastovými oknami má výhody, ktoré sme doteraz nepoznali. Ide napríklad o možnosť výroby väčších okenných krídiel, výrobu nadrozmerných a neštandardných rámov samozrejme s obmedzením , ale aj atypické okná, ktoré sú stále viac v požiadavkách zákazníkov. Vlepované sklá v plastových oknách tak prinášajú pre výrobcov a dizajnérov väčšie možnosti a slobodu bez toho, aby sa obávali funkcií a stability okien.

Výhody vlepovaného skla

Možno tomu nebudete veriť, no lepené sklo nie je určené na špeciálne plastové profily, ale aj na tie štandardné. Voľným okom ho pritom nedokážete žiadnym spôsobom rozlíšiť, pretože lepidlo je skryté pod zasklievacou lištou, pod sklom. Výhodami takéhoto skla oproti tomu klasickému sú aj tepelnoizolačné vlastnosti okna, ktoré vašu domácnosť chránia pred zimou a únikom tepla. Keďže váš domov bude z pohľadu teploty viac ochránený ako pri klasických sklách, dom netreba veľmi vykurovať, čo je výhodné aj z pohľadu šetrenia energií. V prípade účtov za kúrenie tak vaša peňaženka utrpí menšie straty, ako je tomu pri klasickom a teda nie vlepovanom skle.

Výmena vlepovaného skla je náročná 

Obavy o tom, že by sa mohlo sklo od profilu odtiahnuť a okenné krídlo sadnúť nie sú opodstatnené, pretože sklo a profil sú vždy pevne zlepené a získavajú tak lepšiu stabilitu. Čo sa týka údržby skla, tá je rovnaká ako pri klasickom a nie je potrebné vyvíjať mimoriadne aktivity na to, aby bolo okno čisté. Oprava alebo výmena vlepovaného skla je taktiež náročná a v prípade poškodenia alebo prasknutia sa dá sklo vymeniť, ale nie je to jednoduchá výmena. 

Vlepované sklo nie je novinkou 

Vlepované sklo nie je žiadnou novinkou oblasti stavebníctva, ale aj výbornou možnosťou, ako ušetriť na energiách. Ak ste z tých zákazníkov, ktorí túžia po oknách s veľkými presklenými plochami a dobrými funkciami, tento typ skla je pre vás najlepším riešením, ktoré vám zabezpečí nielen funkčnosť, ale aj stabilitu.

Kde nepotrebujete vlepované sklo, správna voľba je hliníkové okno

Pri výbere okien a dverí treba uvažovať už pri návrhu a projekte  rodinného domu alebo obytného domu, tu hlavne sa treba zamyslieť nad otázkou aké veľké presklenia potrebujem, pri ktorom sa budem cítiť doma, hliníkové systémy Vám prinášajú už pri projektovaní neobmedzené možnosti ktoré sú vhodné aj do pasívnych domov.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...