19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Vnútornápresklená stena

Vnútorná presklená stena
03/01/2019

Vnútorná presklená stena

Uvažujete nad tým, ako do vášho interiéru dostať viac svetla a opticky rozšíriť priestor? Dokonalým riešením sú vnútorné presklené steny. Vďaka nim je priestor síce členený, no so zachovaním vzdušnosti a nadčasového moderného štýlu.

Aký využitie majú presklené steny v interiéri?

Vnútorné presklené steny slúžia na vybudovanie rôznych deliacich priečok v interiéri. Keďže sa jedná o veľké sklenené plochy, nutnosťou je mimoriadne pevný profil. Na tento účel sú ideálne hliníkové profily, ktoré sa vyznačujú pevnosťou, tvarovou stálosťou a stabilitou. V prípade nadrozmerných presklených stien je vhodný napríklad hliníkový profil Hercules, ktorý spĺňa všetky tieto náročné požiadavky. U vnútorných presklených stien spravidla nie sú kladené vysoké nároky na tepelnú izoláciu, no nároky na pevnosť a stabilitu sú niekoľkonásobné, v porovnaní s klasickými oknami.

Presklené steny používajú v komerčných priestoroch, ale čoraz častejšie aj v domácnostiach.

Vnútorné presklené steny v komerčných priestoroch. Stretávame sa s nimi v bankách, kanceláriách, obchodných priestoroch, či v administratívnych budovách, kde slúžia napríklad na vytvorenie zasadacích miestností.

Vnútorná presklená stena v domácnosti

Často sa používa na optické oddelenie obývacej a kuchynskej časti rodinných domov. Obľúbené sú však aj presklené steny s nepriehľadným, respektíve polopriehľadným sklom, ktoré oddeľujú spálne od kúpeľní.

Funkcie vnútorných presklených stien

Okrem vizuálneho rozdelenia priestoru spĺňajú vnútorné presklené steny aj mnoho ďalších požiadaviek, ktoré sú pre zákazníkov nutnosťou.

Dizajn a presklené steny

Vnútorná presklená stena dodá interiéru nádych luxusu. Ide o interiérový prvok, ktorý sa stáva bežnou súčasťou všetkých moderných domácností.

Akustické oddelenie priestoru

Presklené steny oddelia priestor nielen vizuálne, ale aj akusticky. Nemusíte sa teda obávať, že takáto vnútorná presklená stena bude prepúšťať hluk do jednotlivých miestností.

Maximum svetla v interieri

Vďaka presklenej stene získate svetlo aj v tých miestnostiach, kam by sa inak nedostalo. Tieto steny sa teda môžu použiť napríklad na prepojenie miestností bez okien s ostatným priestorom domácnosti.

Otvorený priestor pre interier

Aj keď sú miestnosti opticky rozdelené, priestor je vzdušný a pôsobí uceleným dojmom, možnosť využitia posuvných presklených systémov.

Ochrana pred nežiaducimi pachmi

Vnútorná presklená stena je ideálnym riešením napríklad na oddelenie kuchyne a obývacej časti v prípade, ak si zákazník želá jednoliaty priestor, no zároveň sa chce chrániť pred nežiaducimi pachmi, či hlukom z kuchynskej časti.

Efektívne využitý priestor

Takéto deliace steny si nevyžadujú toľko priestoru ako klasické deliace steny a priečky.

Vnútorné presklené steny však môžete využiť kdekoľvek v interiéri. Fantázii a ani požiadavkám sa medze nekladú! Ich súčasťou môžu byť aj celosklenené dvere a tak sú možnosti ich využitia naozaj neobmedzené.

 

 

 

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...