19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Výmena izolačného dvojskla zatrojsklo a cena, je to možné?

Výmena izolačného dvojskla za trojsklo a cena, je to možné?
27/02/2019

Okná plastové alebo hliníkové sú súčasťou života každého jedného človeka. Ich funkcie sú rôzne a záleží len na tom, čo od nich človek očakáva. Niektorým stačia malé okná, ktoré nemusia mať špeciálne vlastnosti, no iní požadujú veľké presklené plochy, ktoré budú nielen spojením s prírodou, ale dokážu domácnosť pred ňou aj dokonale ochrániť.

Voľba materialu a zasklenia pri výbere okien a dverí

Ešte predtým, ako sa rozhodnete aké okná a dvere si vyberiete, treba odpovedať na niekoľko vašich otázok. Prvou z nich je materiál, z ktorého chcete, aby boli okná vyrobené hliník, drevo, plast. Na výber ich je niekoľko, no najobľúbenejšou voľbou sú stále tie plastové, dôvodom je nielen ich nízka cena, ktorá je pre mnohých veľmi dôležitá. 

Aké zasklenie je možné? 

Okrem materiálu si pri kúpe okien volíte aj možnosť zasklenia od 24mm až 70 mm . Na výber je nielen dvojsklo, ale aj trojsko aj rôzne bezpečnostné, pričom sa tieto typy odlišujú rôznymi funkciami. Spomenúť môžeme napríklad funkciu udržiavania tepla v domácnosti alebo objem ich rosenia. Ak od okien očakávate, že vás budú od exteriéru dokonale tepelne izolovať a nebudú sa ani rosiť, nad trojsklom by ste váhať určite nemali. Dve sklá v tomto prípade nie sú až tak spoľahlivé a v zimnom počasí vám môžu zmraziť úsmev na tvári. Rozdiel je konkrétne v tom, že zasklenie izolačným trojsklom ug 0,5 swisspacer má až o 50% lepšie tepelné izolačné vlastnosti ako  jenoduché zaklenie z dvojsklom. V praxi to vyzerá tak, že pri dvojskle je vo vnútri okna len jedna medzera a pri trojskle sú to až dve, ktoré prinášajú lepšie tepelne izolačné vlastnosti.

Trojsklo alebo dvojsklo,úspora na účtoch

Ak ste sa práve zamysleli nad tým, že vyšší počet skiel by sa vám v oknách hodil, máme pre vás dobrú správu. Realizovať sa to dá aj bez toho, aby ste menili celé okná za nové. Trojsklo si teda môžete zaobstarať aj do existujúcich okien, ktoré nechcete alebo nemôžete z nejakých dôvodov vymeniť celé. Ak túto zmenu urobíte, získate tým zvýšenie tepelnej izolácie, vďaka ktorej minimalizujete únik tepla cez okná. Taktiež je možná výmena za zvukovoizolačné sklá, kde sa zlepší zvuková izolácia a hluk z ulice vás už v žiadnom prípade doma rušiť nebude. Mnohé domácnosti si dlhodobo nevedia rady s rosením okien, ktoré pripisujú rôznym príčinám, no ak vymeníte sklo v oknách, váš problém sa z veľkej časti nevyrieši, netreba zabúdať na  každodenné vetranie kde sa problém rosenia okien určite eliminuje. Veľkou výhodou zvýšenia počtu skiel napríklad izolačného trojskla je aj ekonomická úspora, nakoľko dokážete znížiť spotrebu kúrenia v domácnosti a tým aj vaše účty výrazným spôsobom.

Príklad na výmenu trojskla a cena

Zoberme si jedno štandardné okno napriklad 1120x1120 ktoré má zasklenie dvojsklo 4/16/4 paket 24mm, a okno je namontované a zisťujete že nemá také teplotechnické izolačné vlastnosti ako by ste očakávali a napadne Vás čo tak osloviť firmu a vymeniť za dvojsklo za trojsklo? Cena izolačného skla je jedna položka ku ktore ešte treba prirátať nové zasklievacie lišty k väčšiemu paketu trojskla 36-70mm , a treba usúdiť či sa do okna s dvojsklom vôbec zmestí minimálný paket 36mm trojsklo, kde bolo zasklenie s paketom 24mm . Cena spomínaného okna rozmeru 1120x1120 má cca 1m2 skla , cena izolačného trojskla sa pohybuje okolo 46€ bez dph,1m2 , nové zaklievacie lišty sa pohybujú okolo 4-10 € na bm  podľa výrobcu profilového systému, teda mali by sme cenu materiálu , + treba rátať ajslužby doprava + demontáž skla , a montáž a nárez zasklievacej lišty na mieste , cca 50-90 € + likvidácia a odvoz starého skla 20€ , teda komplet výmena za trojsklo Vás vyjde okolo 160-180 €, bez dph a vymenily sme len sklo, samozrejme a ani to nie je isté že či sa dá zrielizovať výmenu, všetko závisí od zasklievacej hĺbky profilu .Teraz si dajme cenu spomínaneho nového bieleho plastové okna s trojsklom 114 € bez dph :) , teda znášho malého príkladu jednoznačne usudzujeme , že radšej sa oplatí nové okno ako výmena skla, spomínaná cena neobsahuje montáž nového okna.

Zavolajte si odborníka na obhliadku, či je možná výmena za trojsklo

Ešte predtým, ako sa však rozhodnete počet skiel definitívne vymeniť, treba sa poradiť s odborníkmi, ktorí zhodnotia, či je výmena práve vo vašich oknách možná. Nie všetky plastové okná totiž spĺňajú parametre vhodné na trojsklo a to najmä z pohľadu hĺbky, ktorá by nemala byť menšia ako 70 mm. Ak však odborník zmenu skiel odsúhlasí, tie sa dajú vymeniť jednoducho na mieste bez toho, aby ste museli vyberať celý rám.Samozrejme pri výmene dvojskla za trojskla ešte nemáte všetko vyriešené, netreba zabúdať na kovanie a tesnenie.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...