19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Zvukovoizolačné sklá

Zvukovoizolačné sklá
04/01/2019

Zvukovo izolačné okná

Hluková záťaž je nežiadúcim produktom moderného života. Našťastie sa vyvinuli riešenia ako akustické okná, ktoré tento problém riešia. Zvukovo izolačné sklo je špeciálnym typom skla, vyvinutým na minimalizovanie prenosu zvukových vĺn.

Častokrát nazývané aj zvukotesné sklo, ponúka niekoľko úrovní akustickej izolácie, ktoré majú rôzne úrovne redukcie. Merajú sa v decibeloch. Typické využitie je v nehnuteľnostiach nachádzajúcich sa v rušných mestských oblastiach, na uliciach neďaleko železničných staníc alebo letiska.

Úroveň zvukovo izolačných okien

Zvuk je forma akustickej energie. Sú to vibrácie, ktoré prechádzajú vlnami vzduchom. Aby sa dosiahla lepšia redukcia zvuku, energia týchto zvukových vĺn sa musí znížiť. Absolútna zvukotesnosť, ktorá neumožní preniknúť žiadnemu zvuku je v štandardných rezidenčných domoch v skutočnosti nemožná. Kvôli tomu je zvuková redukcia meraná v rôznych úrovniach. Najčastejšie sa stretnete s troma typmi zvukových izolácii pre okná a dvere.

Druhá trieda: 32 dB

Druhá trieda je najlepšia pre rezidenčné ulice, cez ktoré prejde 10 až 50 vozidiel za hodinu a medzi nehnuteľnosťou a ulicou je vzdialenosť 30 metrov. Akustické zasklenie má zvukovú izoláciu do úrovne 32 dB. Sú skonštruované s 4 mm externým plaveným sklom, 16 mm medzerou medzi sklenenými tabuľami a 4 mm interným plaveným sklom. Celková hrúbka je 24 mm.

Tretia trieda: 37 dB

Vhodné pre rezidenčné ulice s 50-200 vozidlami za hodinu a priemernou vzdialenosťou 30 metrov medzi nehnuteľnosťou a ulicou. Zasklenie má zvukovú izoláciu v hodnote 37 decibelov. Okná sú skonštruované s 8 mm plaveným sklom z vonkajšej časti, 16 mm medzerou medzi sklenenými tabuľami a 4 mm plaveným sklom zvnútra. Celková hrúbka je 28 mm.

Štvrtá trieda: 43 dB

Štvrtá trieda je zameraná pre hlavné ulice vo veľkých mestách, kde za hodinu prejde 1000 až 3000 vozidiel a vzdialenosť medzi nehnuteľnosťou a ulicou je 10 až 30 metrov. Zasklenie má zvukovú izoláciu v hodnote 43 decibelov. Konštrukcia sklenej tabule pozostáva z 9 mm vonkajšej odliatky, 12 mm medzery medzi tabuľami a 6 mm vnútorného skla. Celková hrúbka skla je 27 mm.

Vyriešte hluk raz a navždy

Hluk môže byť pre majiteľov nehnuteľnosti trvalým zdrojom podráždenosti a stresu. Či už počujete susedovho psa, autá na ulici alebo prechádzajúce vlaky, môže to mať skutočne negatívny efekt na kvalitu vášho života. Zvukovo izolačné však môžu tento problém natrvalo vyriešiť. Zvoľte si správnu triedu zvukovej izolácie a doprajte si kľudné bývanie vo svojom domove.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...