19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Ak kúpiteokno nevhodného rozmeru

Ak kúpite okno nevhodného rozmeru
08/10/2016

Dá sa z plastového okna odrezať?

Každý z nás túži vlastniť okná i dvere, ktoré nám budú slúžiť dlhodobo a spoľahlivo, a to pokojne aj po celý život. V záujme našej spokojnosti je dôležité uvedomiť si, že okenné a dverné konštrukcie ovplyvňujú prístupné rozmery, na ktoré by sme sa my ako zákazníci mali zamerať hneď na začiatku. Poďme si povedať niečo viac o statike a rozmeroch okien, ktoré je dôležité dôkladne premerať, aby ste sa vyhli akýmkoľvek komplikáciám!

Aká je pravda?

Maximálne rozmery okenných krídel sú predurčené na základe hmotnosti izolačných dvojskiel a trojskiel, ale tiež na základe únosnosti okenného kovania. Treba mať na pamäti, že pri použití silnejších a bezpečnostnejších skiel treba počítať s omnoho vyššou hmotnosťou ako v prípade, ak dáte prednosť klasickému preskleniu. Pozornosť je však nutné venovať maximálnej možnej šírke dvojkrídlových okien a balkónových dverí bez pevného stĺpiku.

Naturálna novostavba, ktorá splýva s prostredím.

Čo sa týka dvojkrídlových okien, ktoré sú i tými najbežnejšími, nedoporučuje sa prekročiť celkovú šírku 2000 mm, v prípade balkónových dverí len 1700 mm. To sú však už špecifickejšie parametre, ktoré sú len akýmsi odporúčaním, keďže každá firma to môže mať rozdielne. Aby sme sa však dostali k podstate, uvedenie správnych rozmerov ešte pred samotnou zákazkou je kľúčovým faktorom, bez ktorého by okná jednoducho nemohli byť namontované. Vašou úlohou a zároveň aj prvým krokom je presné zmeranie rozmerov okien, prípadne dverí, no ak si na to netrúfate, pokojne požiadajte o pomoc skúseného architekta, ktorý to zvládne spraviť behom chvíle. Aj keď sú dnes firmy vybavené rôznymi špičkovými technológiami, dokážu uskutočniť prvotriedny servis či prípadne renovácie, odrezať z okna možné bohužiaľ nie je. Pamätajte si teda, že je lepšie dva krát merať a až potom rezať!

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...