19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Zimné záhrady - inšpirácieplné svetla, kvetín a romantiky

Zimné záhrady - inšpirácie plné svetla, kvetín a romantiky
21/02/2019

Zimné záhrady - inšpirácie

 

Zimná záhrada je miesto, ktoré nám poskytuje dokonalý relax a odpočinok po celom dni. Pýtate sa, ako prispieť k tomu, aby bola vaša zimná záhrada útočiskom po celom dni? Zaujímate sa o to, ako ju zútulniť? Chceli by ste jej dodať ten správny šmrnc s nádychom romantiky? Nechajte sa inšpirovať nasledujúcim článkom a hurá do zariaďovania zimnej záhrady snov.

Skryté elementy v zimnej záhrade

Aj keď to bude znieť možno až príliš banálne, rušivé elementy sa snažte ukryť. Zimné záhrady sú totiž veľmi často vybavené najrôznejšou technikou akou je ovládanie či pohon tieniacich systémov, vetranie, osvetlenie, zvuková aparatúra a pod. Všetky tieto elementy na svoju prevádzku nevyhnutne potrebujú elektrinu, no v konečnom dôsledku pôsobia rušivo a pravdupovediac, kráse zimnej záhrade taktiež nepridávajú na kráse. Pred samotným zaobstaraním zimnej záhrady ako napríklad aj skladacie dveve by si mal každý dobre premyslieť rozvod elektrickej energie, a to tak, aby sa mohla každodenne využívať. Výrobcovia zimných záhrad však nezabúdajú ani na tieto záležitosti a sú schopní vykonať kompletnú prípravu rozvodu elektriny a ukrytie elektrických káblov priamo do hliníkovej konštrukcie. To má tú výhodu, že sa vyhnete prácam spojených s dodatočnou inštaláciou. Hlavne sa vyvarujete použitiu neestetických líšt a ďalších rušivých prvkov, ktoré by celkový dojem zimnej záhrady kazili.

Dajte „áno“ exotickým rastlinkám

Ak zimná záhrada nie je vykurovaná, vytvoríte tak prostredie pre rastliny pôvodom „subtropické“. V zime tu bude teplota dosahovať len pár stupňov nad nulou a pritom bude do nej prenikať dostatok svetla, vďaka čomu sa bude kvetinám dariť. Zo subtropických rastlín je vhodný najmä oleander, juka, pitaya, ba dokonca citrusy a figovníky.

Uprednostnite nadčasový vzhľad z hlíníka

Pri zariaďovaní zimnej záhrady myslite na to, že menej niekedy znamená viac. Príliš masívne alebo príliš veľký nábytok pôsobí až príliš robustne a neesteticky rovnako, ako keď je kusov nábytku v miestnosti viac než je potrebné. Ideálnym materiálom, ktorým nič nepokazíte, je ratan. Je ľahký, vzdušný a dokáže vytvoriť atmosféru vzdialených krajov a exotiky. Výhodou je, že ratan sa udržuje veľmi jednoducho a je vysoko odolný voči vplyvnom vonkajšieho prostredia. A to znie už lákavo, však?

Zasklenie? Jednoznačne áno

Najpoužívanejším typom zasklenia zimných záhrad je to, ktoré je vyrobené z izolačných dvojskiel s pokovanou vrstvou v kombinácii s bezpečnostnými sklami. Aj nízke zimné slnko opierajúce sa do zvislých skiel môže výrazne prispieť k tepelnej pohode, a preto môže byť výhodné na steny použiť sklo pre teplo priepustnejšie. Zasklenie zimnej záhrady si síce vyžaduje investíciu, no ide o niečo, čo nám vydrží do konca života, a to sa už oplatí.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...