19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Najlacnejšie okno?

Najlacnejšie okno?
15/06/2016

Aké okno je cenovo najlacnejšie?

Mať predstavu o cene vašich vysnívaných okien je v prvej fáze výberu pomerne dôležité. Vašou úlohou je nájsť spoľahlivého výrobcu, resp. dodávateľa okien a na základe cenovej ponuky sa rozhodnúť, ktorému dáte prednosť. Nemárnite však váš čas a zistite, aké vlastnosti majú plastové či hliníkové okná a na základe konečnej sumy sa rozhodnite, ktorému typu z týchto okien dáte prednosť.

Plastové či hliníkové okná?

Bohužiaľ je veľmi ťažké povedať, ktoré okná sú v dnešnej dobe najlacnejšie. Všetko samozrejme závisí od prevedenia, funkčnosti či použitého materiálu. Okná sú vyrábané na mieru podľa požiadaviek zákazníka, a to vrátane farieb či rôznych doplnkov. Vo všeobecnosti však platí, že práve plastové okná sú cenovo najprijateľnejšie. Drevené okná sú o niečo drahšie a tie najdrahšie sú hliníkové okná. Rovnako ako existuje auto v základnej výbave, existuje i auto, ktoré je luxusnejším variantom toho pôvodného. 

Nezamerajte si iba na cenu, pri výbere správnych okien!

Podobne je to i s oknami – zatiaľ, čo existuje lacná verzia plastového okna, existuje i drahšia verzia, ktorá má lepšie vlastnosti. Treba však dodať, že plast i hliník sú pomerne podobné materiály a ich rozdiel spočíva predovšetkým šírkou okien a vnútorným usporiadaním komôr. Plastové okná poskytujú dlhú životnosť, kvalitné technické riešenie, rôzne farebné prevedenia a môžete sa spoľahnúť, že splnia požiadavky i tých najnáročnejších klientov. Sú vhodné do nízkoenergetických a pasívnych domov a pomôžu vám zabezpečiť komfortné bývanie.

Na ktoré parametre sa pri výbere zamerať?

Samozrejme, že základom je výber spoľahlivého dodávateľa, ktorý splní všetky vaše požiadavky. Najdôležitejšia je však nielen cena, ale i kvalita, technické parametre a funkčnosť. Súčasťou vášho výberu je i zhotovenie cenovej ponuky, na základe ktorej sa môžete rozhodnúť, či dáte prednosť danej firme alebo nie.

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...