19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Praktický sprievodca výberomvchodových dverí do domu

Praktický sprievodca výberom vchodových dverí do domu
11/11/2022

Vyberáte vchodové dvere do novostavby alebo sa chystáte vymeniť staré dvere do domu? Pravidlom číslo jedna je nehľadieť na cenu, pretože šetrenie na dverách sa vám negatívne vráti vo viacerých oblastiach. Umne zvoľte nielen materiál dverí, ale tiež ich výrobcu a dodávateľa. Náš praktický sprievodca vám výber dverí uľahčí a zabráni zlým rozhodnutiam. 

Vzhľad vchodových dverí

Začneme trochu netradične, a to vzhľadom. Veľa ľudí vyberá dvere podľa svojho vkusu. Nie je to vôbec zlý krok, ale vždy sa snažte nájsť kompromis medzi vašou predstavou v oblasti vzhľadu a funkčnosti dverí. Ak máte veľmi netradičné želania, dajte si radšej vyrobiť vchodové dvere na mieru. Profesionáli vám poradia a skĺbia perfektný vzhľad dverí s ešte lepšími vlastnosťami. Farbu dverí sa snažte prispôsobiť ostatným farbám v exteriéri domu.

Dbajte na to, aby vchodové dvere do domu ladili s profilmi okien, farbou strechy a fasády, s plotom a prvkami v záhrade. Každému oku lahodí synchrónia farieb a materiálov. Vchodové dvere nemusia byť vyrobené z jedného materiálu - momentálne sú trendové sklené detaily, atypické výplne a ornamenty. 

Materiál vchodových dverí

Medzi najviac preferované materiály na výrobu vchodových dverí patria drevo, plast a hliník v kombinácii so sklom. V skratke si uveďme výhody a nevýhody jednotlivých materiálov.

Plastové vchodové dvere

Ak hľadáte lacné vchodové dvere, kúpte si plastové dvere. Nevýhoda plastových vchodových dverí tkvie v tom, že umiestnené na južnej strane sa môžu deformovať a spôsobovať problémy pri zatváraní. Ďalšou nevýhodou sú obmedzené rozmery, povrchové úpravy, vybavenie a samozrejme krátkodobá funkčnosť. 

Drevené vchodové dvere

Veľká skupina ľudí nedá dopustiť na drevo, ktoré je opäť výborným izolantom. Na domoch postavených v klasickom štýle sú drevené vchodové dvere poslednou bodkou k dokonalosti. Pripravte sa však na to, že drevené dvere do domu načrú hlbšie do vášho rozpočtu. Vysoká cena a nutnosť pravidelnej údržby urobili z dreva menej vyhľadávaný materiál na výrobu dverí. Pozor na to, že drevo sa vplyvom vysokých a nízkych teplôt môže deformovať. 

Hliníkové vchodové dvere 

Hľadáte vchodové dvere na celý život? Kúpte si hliníkové dvere. Takéto dvere majú všetky pozitívne vlastnosti plastových dverí a mnohé bonusy navyše. Ide o veľmi odolné, stabilné dvere s výbornými izolačnými i bezpečnostnými vlastnosťami. Nepodliehajú zubu času, poveternostným podmienkam a nepodľahnú ani rukám zlodeja. Hliníkové vchodové dvere sú bezúdržbové, je ich možné vyrobiť v rôznej farbe a s rôznou povrchovou štruktúrou. Je zrejmé, že dvere s takýmito vlastnosťami patria k najdrahším, ale oplatí sa do nich investovať. 

Vchodové dvere a bezpečnosť

Vchodové dvere sú najviac rizikovou časťou domu z hľadiska vlámania. Je nutné, aby spĺňali všetky bezpečnostné normy. V tomto smere sa naozaj neoplatí hľadať lacnejšiu firmu. Obráťte sa na výrobcu dverí s dobrým renomé a dlhoročnými skúsenosťami nielen vo výrobu, ale tiež v montáži dverí. Takýto výrobca musí byť schopný dodať certifikované dvere spĺňajúce všetky európske normy.

U vchodových dverí do domu by malo ísť o dvere s bezpečnostnou triedou 3 a vyššou – odolnosť voči vykopnutiu, mechanickému poškodeniu, vypáčeniu alebo vysadeniu. Bezpečnosť neznamená len ochranu proti vlámaniu. Vchodové dvere do domu musia byť ohňovzdorné a mať dobré zvukovo-izolačné vlastnosti.  

Tip na záver: Pre výrobu a montáž dverí si vyberte firmu, ktorá má dobré meno a dokáže vám zabezpečiť rýchly servis v záručnej i pozáručnej dobe. U vchodových dverí platí pravidlo, že značka a známy výrobca vám zaručia spokojné i komfortné bývanie.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...