19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Koľko stoja hliníkovévchodové dvere? Prehľadný sumár

Koľko stoja hliníkové vchodové dvere? Prehľadný sumár
18/10/2022

O hliníkových dverách sníva nejeden majiteľ rodinného domu, ale krok k ich kúpe nespravia kvôli obavám z vysokej ceny tohto typu dverí. Je pravda, že hliníkové dvere sú oproti plastovým alebo dreveným drahšie, ale na druhej strane majú také vlastnosti, ktorým sa iné dvere nevyrovnajú. Cena hliníkových dverí nemusí byť prehnane vysoká, keď ich vyberiete s rozumom.

Prečo sa hliníkové dvere oplatia?

Oproti iným materiálom má hliník veľkú výhodu v tom, že aj pri úzkych profiloch dokáže uniesť veľkú váhu. Znamená to, že každé okno alebo profil zasklených dverí môže vyzerať veľmi jemne, mať minimálnu šírku a napriek tomu odolať všetkým mechanickým i poveternostným vplyvom. Hliníkové vchodové dvere podobne ako plastové majú dlhú životnosť, ale oproti plastovým môžeme hovoriť dokonca o doživotnom využívaní.

Hliníkové dvere v akomkoľvek prevedení sú tvarovo a farebne stále. Môžete ich pokojne osadiť na južnú stranu domu a nemusíte sa obávať, že by sa deformovali. Alebo ich zasaďte do severného stavebného otvoru a neprefúkne cez ne ani najsilnejšia víchrica. Znamená to, že nielen odolnosť, ale tiež tepelno-izolačné vlastnosti sú to, čo robia hliníkové dvere výnimočné. Tento typ dverí pokojne zvoľte aj v prípade, že je váš dom nízkoenergetický či dokonca pasívny.

Hliníkové dvere sú skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí túžia po bezpečných, bezúdržbových a pevných dverách.

Čo vplýva na cenu hliníkových dverí?

Cenu hliníkových dverí určuje veľa aspektov. Aj pri tomto type dverí sa dá ušetriť, ak sa uskromníte v niektorých parametroch. Napríklad vo veľkosti dverí. Je jasné, že čím menej materiálu bude použitého, tým vás dvere vyjdú lacnejšie. Dvojkrídlové dvere sú v tomto prípade najdrahšie.

Ušetriť sa dá tiež na tom, aký tvar hliníkových dverí zvolíte. Rôzne členenia povrchu a atypické tvary cenu navýšia. Vyššiu cenu budete platiť aj v prípade, keď bude časť dverí presklená. Pri presklení musíte rátať s tým, že kvôli zabráneniu tepelným stratám musíte sklené otvory vyplniť minimálne izolačným dvojsklom.

V neposlednom rade je pre nižšiu cenu dôležité to, akú povrchovú úpravu si vyberiete – matnú alebo lesklú. Hliníkové dvere je možné vyrobiť v rôznom farebnom prevedení a niektoré z farieb sú na výrobu náročnejšie, čo cenu dverí navýši. Priplatíte si aj za špeciálne bezpečnostné prvky – kovanie a pánty. V závislosti od všetkých spomínaných prvkov je možné hliníkové dvere kúpiť za niekoľko sto, ale tiež tisíc eur. Náš tip je, aby ste okná i dvere objednali u jedného dodávateľa. Pri kompletnom riešení výplní stavebných otvorov firmy poskytujú zľavy. 

Pozor na výrobcu hliníkových dverí

Radíme vám, aby ste na hliníkových dverách nešetrili. Nejde o vec, ktorú budete využívať niekoľko mesiacov alebo rokov. Dvere vyrobené z hliníka vám poslúžia celý život, ak si ich vyberiete od výrobcu s dobrým renomé. Overte si možnosti záručného i pozáručného servisu, dopravy a montáže. Dajte si načas, čítajte recenzie na internete a pýtajte sa známych. Skutočne spoľahliví výrobcovia hliníkových dverí vám na základe vašich požiadaviek dokážu poslať nezáväznú cenovú ponuku a následne vyrobiť dvere na mieru.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...