19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Antracitové plastovéokná, sú moderné

Antracitové plastové okná, sú moderné
22/03/2019

Antracitové plastové okná, akoby iná farba nebola

Okná a dvere, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou každého domu či bytu už dávno nie sú len funkčným prvkom, ktorý si vyberáme len z nutnosti. Síce je ich hlavným cieľom ochrana nášho domova pred únikom tepla a chladom z vonku, no okrem toho ich môžeme vnímať aj ako dizajnový doplnok. Vďaka rôznym možnostiam ich vieme v dnešnej dobe prispôsobiť nielen fasáde a interiéru, ale aj našim predstavám. Z tohto pohľadu dokážu nové technológie priniesť rôzne riešenia, ktorých neustále pribúda. Už dávno neplatí pravidlo, že plastové okná musia byť len biele, poprípade hnedé. Svoje okná dokážete mať aj v originálnej farbe, ktorú ste možno naživo ešte ani nevideli.

Trend okien  sivá a antracitová až čierna

Na mysli máme konkrétne antracitovú, s ktorou by sa akoby roztrhlo vrece. Ak ste tento názov nikdy nepočuli, predstaviť si ju môžete veľmi jednoducho. Ide o tmavosivú farbu, ktorú by si ešte pred pár rokmi na dom nikto nedal. Dnes je však všetko úplne inak a stala sa tak bežnou, že pre niektorých už stihla byť aj iritujúca. Netreba však zabúdať na to, že k antracitovej farbe plastových okien a dverí treba prispôsobiť aj celé jej okolie. Ide najmä o fasádu a strechu, ktoré musia k tejto farbe jednoznačne zapadnúť do moderného štýlu. Toto pravidlo však platí aj pri výbere inej farby, nakoľko ide o detaily, ktoré by nemal nikto podceňovať. Ak ste boli presvedčení o tom, že bielou farbou sa nedá nič pokaziť prekvapíme vás, no ani táto farba nemusí byť vždy zárukou vašej spokojnosti a dobrého dizajnu. Ešte predtým, ako sa pustíte do prerábania alebo stavby domu, treba si poriadne premyslieť všetko potrebné, aby nedošlo k situácii, že sa vám niečo nebude pozdávať.

Interierová strana okna nemusí byť vo farbe antracit 

Presne to isté platí aj v prípade farby okien z vnútornej strany domu. V tomto prípade nepozerajte na farbu fasády, ale stien a zariadenia vo vnútri obydlia. Podľa toho, akým štýlom chcete mať svoju domácnosť ladenú vyberajte aj farbu okien zvnútra. Samozrejme môžu byť v tom istom prevedení ako exteriérové, no nie je to podmienkou. Ak sa vám antracitová farba hodí len z vonkajšej strany, zvnútra pokojne zvoľte bielu alebo hnedú.

Farbu okien si neviete zmeniť, len výmenou

Myslieť by ste pri výbere farby okien mali aj na to, že ide o investíciu na veľmi dlhé roky a preto je dôležité, akú náladu vo vás budú okná navodzovať. Ak máte radi veľké otvorené priestory, pocit voľnosti a čistoty, je pre vás vhodná biela v kombinácii s bledými doplnkami interiéru. Naopak, ak máte radi útulné priestory plné pocitu bezpečia a romantiky, siahnuť by ste mali jednoznačne po hnedej farbe vo farbe napr. orech. Dokonale k nej zapadne rozpálený krb a drevo poukladané naokolo, pri ktorých budete mať pocit, ako by ste trávili čas v horskej chate. Ak však máte záujem o nadčasové okná hliníkové kde výber farieb a riešení je skutočne na vysokej úrovni a tepolnoizolačné vlastnosti sú vhodné aj pasívnych domov.

Kvalitné okná,  tmavá nadčasová farba

Antracitová farba je zas dobrou voľbou pre ľudí, ktorí majú radi moderné a minimalistické priestory, ktoré nie sú preplnené doplnkami, ale len užitočnými vecami. Ak inklinujete skôr k tomuto štýlu, zvoliť pokojne môžete aj spomínaný antracit.

Moderný hliník alebo plast 

Súčasťou okien však nie je len ich farebné prevedenie, ale aj iné parametre ako moderný hliník alebo plast, ktoré musíte zadať pri ich objednávaní alebo kúpe. Na mysli máme konkrétne materiál, veľkosť, funkčnosť, tesnenie, počet skiel, pánty a iné, o ktorých sa musíte rozhodnúť práve vy. Dokonale k nim musia zapadnúť detaily ako napríklad kľučka alebo kovanie, ktoré by aj vaše najmodernejšie okná a dvere mohli totálne pokaziť, práve preto si odkonzultujte aj farby doplnkov. Keďže si ich okrem vás všíma aj vaše okolie, ich výber nepodceňujte a nechajte si poradiť od odborníkov. 

 

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...