19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Hliníkové okná vs.plastové okná

Hliníkové okná vs. plastové okná
10/05/2016

Okná a dvere - Hliníkové a plastové

Chystáte sa vymeniť vaše staré okná za nové? Konečne chcete spraviť vo vašej domácnosti zásadnú zmenu, no neviete sa rozhodnúť, či siahnuť po hliníkových alebo plastových oknách?

Dizajn. Kvalita. Nadčasová technológia.

Aký je rozdiel medzi plastovými a hliníkovými oknami?

V poslednej dobe sú obľúbené predovšetkým plastové okná. Čo sa týka plastu, žiadna ponuka nie je tak výhodná, aby sa neobjavila ešte lacnejšia varianta. Pritom sú takmer rovnako dobré, ako tie drahšie – drevené. Medzi výhody patrí predovšetkým tepelná izolácia a konštrukcia, keďže plastové okná sú vyrobené z PVC materiálu. Dizajn týchto okien je neobmedzený, keďže si môžete vybrať z viacerých farebných možností, tvarových variant, rôzne zaoblenie okenného profilu či skryté kovanie. Do okien si môžete integrovať systémy proti-slnečnej ochrany a ochrany proti hmyzu. Pevnosť hliníku nie je v žiadnom prípade len estetickou výhodou. Tepelná a zvuková izolácia sú ďalšie z plusov, no tiež tvarová stálosť, ktorú hliník zaručuje prakticky navždy. Presná a náročná výroba umožňuje, tak ako aj v prípade plastových rámov, viackomorové riešenia s tesnením na krídle i ráme, ktorá garantuje vhodné zasklenenie a tepelnú nepriepustnosť. Tá je samozrejme závislá práve na kvalite sklenej výplne. Hliník je na rozdiel od dreva alebo plastu nehorľavý materiál a prirodzene odolný voči násilnému vylúpaniu. Dodatočné inštalácie ochranných mreží u menej kvalitných okien ich cenu však môžu zvýšiť.

Na oknách sa neoplatí šetriť

V oboch prípadoch je údržba skutočne veľmi jednoduchá a v podstate i rýchla, takže sa nemusíte báť, že pri ich umývaní strávite celé dni. Obe druhy okien sú z estetickej stránky veľmi pekné, takže samotný výber závisí predovšetkým od vašich preferencií. Na oknách sa však neoplatí šetriť, keďže v domácnosti vydržia naozaj niekoľko rokov, ba až doživotne!

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...