19
rokov
2005 - 2024
sk hu de

Bezpečnostnákľučka na okná

Bezpečnostná kľučka na okná
03/08/2016

Pokiaľ sa chystáte pre kúpu nových okien, mali by ste sa presvedčiť, čo si pod bezpečnosťou predstavuje vami vybraný výrobca. Pod základnou bezpečnosťou sa rozumejú okná s minimálne dvoma bezpečnostnými bodmi a bezpečnostnou kľučkou s blokovacím tlačidlom alebo zámkom. Vyšší stupeň bezpečnosti by už mal obsahovať bezpečnostné body vo všetkých rohoch okna, bezpečnostnú kľučku a bezpečnostné sklo. Takto vybavené okná dokážu odolať vypáčeniu okenného krídla, rozbitiu skla násilnými páchateľmi a rôznym iným vplyvom. Je dôležité mať na pamäti, že akákoľvek úroveň bezpečnosti prakticky nefunguje bez bezpečnostnej kľučky s blokovacím tlačidlom, ako už bolo aj spomenuté.

Okná. Bezpečnosť. Domov.

Prečo siahnuť po bezpečnostnej kľučke?

Štandardné okná bez akéhokoľvek zabezpečenia dokážu zlodeji otvoriť behom niekoľko sekúnd. Že neveríte? Skutočnosť je bohužiaľ taká, že profesionálny zlodej nemá ani ten najmenší problém otvoriť si takéto okno kedykoľvek! Vezme si „šrobovák“, okno nadvihne a otvorí. Základné bezpečnostné kovanie musí mať teda aspoň dva prvky na strane s kľučkou, najlepšie uzamykací alebo aspoň s tlačidlom. Uzamykateľná kľučka je dôležitá, keďže okná so základnou bezpečnosťou sa dajú otvoriť ozaj veľmi jednoducho. Bezpečnostná kľučka je vhodná i pre balkónové dvere, ale i okná drevené či plastové. Kľučka je blokovaná, čiže zasunutím a otočením kľúča sa uvoľní a je možné s ňou otáčať ako s bežnou kľučkou, teda v prípade, ak je jej súčasťou aj bezpečnostný kľúč. Okrem toho môže byť vhodná aj ako detská poistka proti nechcenému otváraniu okien, čiže je ideálna aj do škôlok, škôl či domovov dôchodcov. Zväčšia je manipulácia s bezpečnostnou kľučkou veľmi jednoduchá, takže pokiaľ ju ešte nevlastníte, netreba váhať a čo najskôr oslovte dodávateľa vašich okien, resp. špecializovanú firmu a zabezpečte vaše okná stopercentne!

Vypočujte si tento článok.

Zdielať na Facebook-u
Stretnutie v showroome

Prezentácia nášho showroomu, v ktorom si ukážeme jednotlivé typy našich okien, dverí a posuvných systémov vo forme zabudovaných funkčných vzoriek. Následná ukážka našej výroby a na záver konzultácia Vášho projektu do posledného detailu v zasadacej miestnosti pri chutnej káve.

Loading...
Prosím čakajte...